Legătura cu Băsescu a firmei americane care a plasat PMP peste PDL

Partidul Mișcarea Populară a comandat firmei americane "Greenberg Quinlan Rosner Research" un sondaj care, potrivit Evz, determină pentru PMP un scor mai bun decât pentru PDL, în eventualitatea în care duminica aceasta ar avea loc alegeri parlamentare.

UPDATE: "În orice caz, vă pot spune că firma care l-a făcut este cea mai mare casă de cercetare sociologică din Statele Unite. Casa cu care a lucrat și Tony Blair și președintele Obama și Nelson Mandela și foarte mulți alți lideri ai lumii, pentru a ști ce au de făcut", a declarat Traian Băsescu, joi seară, la B1, fără să facă vreo referire la o colaborare a sa cu firma GQR.

Este prima oară, de la înregistrarea la tribunal a partidului creat de Traian Băsescu, când acesta depășește PDL într-un sondaj privind intenția de vot. 

Probabil pentru a înlătura suspiciunile referitoare la sursa sondajului - suspiciuni care de regulă apar când cercetările sunt realizate de "firme de casă" - PMP a apelat la un reputat institut internațional.

Conform propriului site oficial, Greenberg Quinlan Rosner este una dintre primele firme de consultanță din lume în domeniul cercetării și strategiei. Aceasta este specializată în sondaje politice și strategii de campanie, ajutând candidații politici și partidele. 

GQR și-a început activitatea într-un subsol din New Haven, ajungând, printre altele, să lucreze la campania din 1992 a președintelui Bill Clinton, la capitolul realizări bifând și victoria din 1994 a lui Nelson Mandela care a ajutat la eliminarea apartheidului, victoria laburiștilor lui Blair din 1997 și victoria lui Gerhard Schroder din 1998 care l-a făcut cancelar.

Tot pe site-ul propriu, GQR prezintă o hartă cu toți clienții pe care firma îi are pe suprafața globului sau pe care i-a avut. Incertitudinea temporală rezidă în lipsa unei legende sau a unei explicații. Nu știm dacă cei menționați au în prezent colaborări cu firma americană sau dacă au lucrat cu aceasta în timpul unei singure campanii. În timp ce în Germania este menționat cancelarul Gerhard Schroder, în Marea Britanie premierul Tony Blair, iar în Ucraina președintele Viktor Iușcenko, clientul GQR din România este (sau a fost) președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel