Cine este cel mai bogat român, potrivit Top 300 Capital

Cu o avere de 1,2 - 1,3 miliarde de euro, cel care se află pe primul loc în "Top 300 Cei mai bogați români" - 2014, realizat de revista Capital, este omul de afaceri Ion Țiriac.

El a mai ocupat această poziție și în urmă cu patru ani. În 2013, omul de afaceri se poziționa pe locul 3, cu o avere de 800-850 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: EADS. Ion Ţiriac neagă orice legătură cu contractul

Pe poziția a doua în acest an se află Ioan Niculae (1-1,1 miliarde euro), proprietarul grupului InterAgro. Anul trecut era cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin rețeaua Dedeman, au o avere de 650 milioane de euro, ceea ce i-a propulsat pe a treia treaptă a clasamentului actual. Ei au urcat două poziții în top față de anul trecut, iar averea le-a crescut de la 500-520 milioane de euro.

"După o lungă criză în care averea cumulată a celor 300 de milionari scădea de la an la an, în 2014 aceasta a crescut cu peste 4% față de ediția anterioară a clasamentului. Astfel, averea totală în acest an a ajuns la 22,47 miliarde de euro, cu aproape un miliard de euro mai mult față de anul 2013, ceea ce reprezintă aproximativ 16% din Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru anul acesta", spun realizatorii clasamentului.

O schimbare importantă a avut loc și în cazul pragului minim al averii pentru ocuparea unui loc în Top 300 Cei mai bogați români. Dacă anul trecut acest nivel se situa la 10-11 milioane de euro, în actuala ediție pragul a fost de 14-15 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel