Cine a pus strict secret pe dosarul Bercea-Băsescu

Realizatorul Mihai Gâdea a prezentat, la "Sinteza Zilei", cele trei instituții care aveau informații despre afacerea Mircea Băsescu-Bercea Mondial. 

Aceste trei instituții au fost notate și în motivarea procurorilor. Prima instituție este CSM, care l-a sancționat pe procurorul Eugen Iacobescu, primul care a descoperit șpaga, pentru "nerespectarea confidențialității lucrărilor ... din gravă neglijență". Procurorul furnizase informații presei. 

Al doilea moment este în perioada în care Bercea Mondial este condamnat de Tribunalul Olt la 7 ani și șase luni de închisoare. Sentința nu este definitivă și merge la Curtea de Apel Craiova. În acest timp au loc primele înregistrări. 

În 14 ianuarie 2013, Înalta Curte respinge recursul făcut de către procurorul Eugen Iacobescu la decizia CSM, de a-l muta la Mehedinți. "Nefondat", au spus judecătorii ÎCCJ. În 19 noiembrie, CSM decide eliberare din funcție a procurorului prin pensionare. Procurorul Iacobescu ceruse amânarea pensionării. 

Sondaj IRES: SCANDALUL BĂSESCU-BERCEA, consecințe importante în societate 

În 16 mai 2014, Bercea Mondial este condamnat definitiv la 8 ani și nouă luni de închisoare. Familia Bercea începe să-și ceară banii. 

În 30 mai, ginerele lui Bercea Mondial este reținut pentru șantaj, ca în 13 iunie, rudele lui să depună înregistrările la DNA. În 18 iunie, aceleași înregistrări sunt transmise la "Sinteza Zilei". Două zile mai târziu, Mircea Băsescu este arestat pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel