Cifra militarilor ruși morți în estul Ucrainei în luna august

În urma confruntărilor din estul Ucrainei, din luna august, ar fi murit 80 de militari ruși, afirmă un politician rus de opoziţie, Lev Şlosberg, prezentând mărturiile unor membri ai unităţilor speciale ruse, scrie The New York Post.

Mai mulți membri ai unităţilor speciale ruse au confirmat că au fost trimişi în regiunea separatistă ucraineană Lugansk, armata rusă spunându-le că participă la un exerciţiu militar.

"Căutam nenorociţi de ucraineni", a declarat un militar rus, citat de Sunday Times. "Am ieşit într-o zonă deschisă. Am fost atacaţi. Optzeci de militari au fost ucişi. Eu am fost rănit. Mi s-a spus că doar zece am scăpat cu viaţă", a precizat militarul rus.

Citește și: ACORD de pace la Kiev. Ce prevede documentul


Un alt mulitar rus a explicat că treptat li s-a spus despre ce este vorba, inițial crezând că este doar un exercuiţiu. "Eu i-am spus soţiei mele că mergem în război", a subliniat militarul rus, membru al Diviziei aeropurtate 76, aparţinând Forţelor Aeriene ruse.

Potrivit administraţiei prooccidentale de la Kiev şi NATO, trupele ruse se află în estul Ucrainei pentru a-i ajuta pe separatiştii proruşi. Însă, oficialii de la Moscova a dat asigurări că nu există militari ruşi în Ucraina.

Conflictul militar între Administraţia prooccidentală de la Kiev şi insurgenţii proruşi durează de peste cinci luni, soldându-se, potrivit estimărilor, cu aproape 2.900 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel