CIA, avertisment teribil! Ce planuri are ISIS

Directorul CIA, John Brennan, va prezenta în Congresul american noi informații obținute de serviciul pe care îl conduce despre planurile și acțiunile teroriștilor de la ISIS. 

În discursul pregătit, Brennan va spune că Statul Islamic pune la punct un plan prin care să creeze un sistem care să coordoneze și sa inspire pentru comiterea de noi atacuri teroriste pe modelul celor din Paris și Bruxelles.

"ISIS are un cadru amplu de combatanți occidentali, care ar putea servi ca agenți pentru atacurile din Occident" a explicat John Brennan, potrivit Adevărul. "Din păcate, în pofida tutoror progreselor făcute de noi împotriva ISIS pe câmpul de luptă șî în domeniul financiar, eforturile noastre nu au reduc capacitatea teroristă a grupării și influența sa globală".

Directorul CIA mai atrage atenția că Statul Islamic trece printr-o schimbare de planuri, din cauza pierderilor teritoriale suferite în Irak și Siria, militanții islamiști se vor concentra pe comiterea de atentate teroriste împotriva țărilor inamice, pentru a rămâne relevanți pe scena globală.

Metodele prin care teroriștii vor trimite agenți care să pregătească atentatele vor fi atât prin fluxul de refugiați ce vin în Europa, cât și prin mijloace legitime de călătorie mai ales în contextul în care organizația are parte de numeroși luptători veniți din Occident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel