Christine Lagarde (FMI): Tratament special pentru Grecia, EXCLUS!

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că Grecia trebuie să respecte reglementările zonei euro. Victoria stângii radicale în alegerile de duminică nu înseamnă că Grecia poate solicita un tratament special pentru datoria sa, a precizat Lagarde. 

FMI exclude un tratament special pentru Grecia, a precizat Christine Lagarde. "Există reglementări interne ale zonei euro care trebuie respectate. Nu putem face categorii speciale pentru o anumită țară", a declarat Christine Lagarde. Oficialul a adăugat că Grecia încă trebuie să adopte reforme structurale cuprinzătoare, cum ar fi colectarea taxelor și reducerea numărului de dosare restante în sistemul judiciar. "Nu este o problemă de măsuri de austeritate, acestea sunt reforme profunde care au rămas de făcut", a explicat șeful FMI. Christine Lagarde a avertizat Grecia, săptămâna trecută, că vor exista consecințe în cazul restructurării datoriei sale după alegerile legislative.

Partidul de stânga Syriza a anunțat că va elimina măsurile de austeritate impuse Greciei de creditorii internaționali în conformitate cu planul de asistență și, de asemenea, a cerut organizarea unei conferințe internaționale pentru renegocierea termenilor datoriilor Greciei față de alte state din zona euro. Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a propus o conferință similară cu reuniunea de la Londra din 1953, la care puterile Occidentale au redus cu 50% datoria Germaniei Federale.

Mesaj clar către Europa. "A fost o mare eroare, din partea tuturor...

Sub asistența financiară a Uniunii Europene și FMI de la izbucnirea crizei datoriilor în 2010, Grecia a beneficiat până acum de două programe de împrumuturi în valoare cumulată de 240 de miliarde de euro. Pentru a beneficia de aceste credite, Grecia a trebuit să pună în practică o politică dură de austeritate și o serie de reforme pe care Syriza vrea să le modifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel