Chopin întâlneşte Broadway

Lipatti Music Production şi Teatrul Odeon vă invită la concertul Chopin meets Broadway, susţinut de Peisha McPhee şi Sergiu Tuhuțiu în premieră europeană la București, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Majestic. Un concert extraordinar, rezultatul întâlnirii muzicale dintre doi artiști atât de diferiți și totuși atât de apropiați în dragostea lor pentru muzică și public.

Chopin meets Broadway a avut premiera la Hollywood, cu două reprezentații pe 30 septembrie și 1 octombrie anul acesta. Spectacolul de la Teatrul Odeon aduce pentru publicul din România minunata ocazie de a asculta aranjamente inedite din repertoriul de musical, Broadway și Great American Songbook împreună cu repertoriul romantic de pian precum Chopin sau Rachmaninov.

Peisha McPhee este cântăreață americană de musical și Broadway, trainer vocal oficial la American Idol şi Disney Studios.

Citește și: EXCLUSIV. Doi pianişti de excepţie din Marea Britanie, Rebeca Omordia şi Sergiu Tuhuţiu, la Sala Radio

Câștigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition 2013 din Sankt Petersburg, Sergiu Tuhuţiu s-a afirmat ca unul din reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. Licențiat al Universității Naționale de Muzică din București (2006), are două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În iulie 2013 a fost distins cu Artist Diploma la Royal College of Music din Londra. Tot în 2013 Sergiu a susținut debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil, iar în septembrie a fost invitat de către Fundația Sergiu Celibidache să facă parte din juriul concursului Tribut Valorilor Culturale Românești, secțiunea pian. Este câștigătorul premiului al doilea al concursului Manhattan International Music Competition din New York, în urma căruia a fost invitat să devină membru al International Manhattan Artists. Este președinte al asociației Lipatti Music Production și inițiatorul proiectelor muzicale In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours și Leading Young Musicians.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel