Chirieac, despre ultimul scandal Ponta-Băsescu: Sunt șicane de doi lei

Analistul Bogdan Chirieac a comentat ultimul conflict izbucnit între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Administrația Prezidențială a anunțat, miercuri, amânarea ceremoniei de învestitură a lui Dariu Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului, din cauza absenței de la eveniment a primului-ministru. În momentul în care ar fi trebuit să aibă loc depunerea jurământului de către noul ministru al Bugetului, Victor Ponta lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

"Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române", a motivat Președinția amânarea evenimentului.

Citește și: Traian Băsescu amână ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov. Vezi motivul

Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat că președintele și premierul "au dat în mintea copiilor", iar din acest scandal nici unul nu are de câștigat.

"Astea sunt șicane de băieți de clasa a treia primară, pur și simplu. Sunt șicane de băieți de doi bani. Fără să-i jignesc pe cei doi, pot să spun că au dat în mintea copiilor. În primul rând, dl Băsescu. Nu anulezi ceremonia! Premierul se află la o manifestare importantă (...), se deschide Reuniunea Anuală a Diplomației, sunt chemați toți ambasadorii de peste tot, vine și dna Catherine Ashton. (...) Deci dl Ponta trebuia să meargă acolo. Sigur că politicos ar fi fost ca dl Ponta să-l informeze mai din timp pe dl Băsescu. (...) Astea sunt șicane de doi lei, din care nici unul, nici altul nu au nimic a câștiga. Pe dl Băsescu, sigur, nu-l mai interesează, dar pe dl Ponta credeam că-l interesează, că e candidat la Președinție. Dacă nu cumva dl Ponta o fi anunțat din timp, să nu vorbim cu păcat!

E o reuniune importantă, mai ales în contextul actual. S-o fi supărat și dl Băsescu, pentru că n-a fost invitat. Dar eu știu că, în mod tradițional, îi primește și dânsul la Cotroceni. O să aibă și dânsul o întâlnire cu diplomații", a comentat Bogdan Chirieac situația creată.

Vezi și: Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, vine la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel