Chirieac, despre candidatura lui Băsescu: Cu cine s-ar putea alia

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, marți seară, posibila candidatură a lui Traian Băsescu la alegerile din 2016 pentru Primăria Capitalei.

Prezent în emisiunea ”Sinteza zilei”, de la Antena 3, analistul politic a fost solicitat de moderatorul Mihai Gâdea să comenteze zvonurile privind candidatura lui Traian Băsescu: ”Aveți primar, dl Traian Băsescu”, a fost prima reacție a lui Bogdan Chirieac.

”Adică dvs spuneți că Traian Băsescu va câștiga?”, a insistat Mihai Gâdea.

”Deci, eu cred că dl Băsescu va urmări cu mare atenție sondajele, în special pe cele ale sociologului național (n.r. - Marius Pieleanu, prezent și el în platou). Dacă simte că e în block start, va merge. Nu va merge ca să-i facă plăcere dlui Ciuvică, să se ducă în 5%, în 8%, în 9%. Nu se duce! Dar, pe fondul slăbiciunii celor două partide mari - niciodată în România PSD și PNL nu au fost atât de slabe cum sunt astăzi. Niciodată n-a existat un asemenea moment! Sigur, se poate analiza de ce. PSD-ul e cu toată garda decapitată, PNL-ul n-a reușit să-și facă fuziunea, liderii nu prind în nici un caz ritmul. Ați văzut cum au introdus moțiunea de cenzură anapoda. 

[citeste si] 

În această chestiune sunt, zic eu, două aspecte:

Dl Traian Băsescu mi se pare că are un vaccin în justiție. E vaccinat, că se dau reportaje, se dau anchete. Cu acest vaccin, liniștit, dl Băsescu face ceea ce știe dânsul său să facă, stilul său de politică.

În restul vieții politice din România e foarte multă justiție. Fiind atât de multă justiție, politicienii sunt timorați, profund timorați, mai ales parlamentarii. Și atunci, nu acționează, în niciun fel. Traian Băsescu se urcă și va privi cu mare atenție sondajele”, a comentat Bogdan Chirieac.

Ulterior, analistul a invocat o posibilă alianță între Traian Băsescu și Monica Macovei la alegerile pentru Primăria București, în condițiile în care ”Bucureștiul a votat la prezidențiale 11% pe dna Monica Macovei, care a venit cu sloganul 'DNA e un vis, urmează-ți visul!'.

Deci, bucureștenii au votat Monica Macovei, cea care anunța lovitură de stat la referendumul din 2012”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel