Chinezul și românul, la mall

M-am dus la mall să schimb cartela SIM, cu una mai mică, pentru un mobil nou. Pot fi mutate numerele de telefon, dintr-un mobil în altul?

Desigur,  au spus în cor cei patru angajați, fără treabă la ora aceea. Magazinul, uriaș, era aproape gol. Am fost ”repartizat”  la ”desk”-ul unui tânăr cu găuri în urechi, de la foste belciuge, adidași șmecheri, ochelari scumpi, dar cu dioptrii puține, care îi dădeau un aer cool-office.

Să încercăm prin bluetooth, cât schimbăm cartela, spune. A butonat ce-a butonat, după care a lăsat telefoanele și s-a apucat de testat cartele. A scanat una după alta câteva zeci, fără explicații. De fapt, abia mormăia câte ceva în barbă, când îl întrebai, altfel nu vorbea, așa cum chirurgul nu vorbește cu pacientul de pe masa de operație. Între timp, că a durat ceva, telefonul îl anunță că operațiunea de transfer a eșuat. Fără supărare (a lui) a reluat-o de câteva ori, cu același rezultat. Timpul trecea, așa că ne-am așezat în fotolii. Omul bătea la taste, dar degeaba, combinațiile refuzau să-i iasă. Într-un târziu (foarte târziu) s-a repezit în hală, la un coleg, după cablul pentru transfer de date. Cântatul la claviatura computerului reîncepe, mai trec câteva minute bune, până la  verdictul final: Nu merge, este imposibil. Telefonul vechi are ceva. Nu pot transfera agenda.

De necaz, nici nu m-am uitat la ceas, dar știu că am pierdut, amândoi, o groază de timp. Plec, cu gândul că trebuie să ajung la reprezentanță, dar chiar la ieșire, la o tonetă, un tânăr chinez repara telefoane. Transferul numerelor dintr-un mobil în altul se poate? Da, țințizeți de lei.  A băgat cablul, a salvat datele într-un laptop...O să dureze ținți minute, că sunt multe numere. Cât s-au transferat datele, a schimbat ecranul unui mobil (l-a desfăcut, a curățat cu pensula rama, a pus adeziv cu precizie de robot pe muchia subțire, a lipit și apoi a șters totul, cu o piele de căprioară), a depanat un alt telefon, și a dat indicații despre o husă.

Este drept că nu avea găuri de cercei în ureche, mai mult ca sigur nici părinți cu casă în Capitală, dar în timpul în care tânărul de la corporație a constatat că nu se poate, tânărul de la tonetă a produs 150 de lei, a explicat clienților, într-o română fluentă, ce și cum...Și a zâmbit permanent, ceea ce puștiul nostru nu a făcut nici măcar odată!

Când ne mai întrebăm de ce China exportă telefoane în România și nu invers găsim o parte din explicații, la mall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel