Chile a câștigat Copa America, după ce a învins Argentina în finală, la penalty-uri

Chile a câştigat Copa America pentru prima dată în istoria de 99 de ani a competiției, după o finala dramatică jucată împotriva Argentinei și decisă în urma loviturilor de departajare, scor 4-1.

La capătul celor 90 de minute regulamentare de joc, scorul a fost 0-0, în ciuda numeroaselor ocazii de gol irosite de fotbaliștii celor două finaliste.

Vidal a ratat prima ocazie a meciului: a profitat de o respingere greşită a lui Demichelis, dar şutul său din voleu a fost respins de Romero. Aguero a replicat, dar lovitura sa de cap la colţul scurt nu l-a surprins pe Claudio Bravo.

Antrenorul Argentinei, Gerardo Martino, a întâmpinat prima problemă în minutul 29, când a fost nevoit să îl scoată de pe teren pe Di Maria, care a acuzat probleme musculare. Cel care l-a înlocuit, Lavezzi, a semnat şi ultima ocazie a primei reprize: a şutat în forţă din careu, dar Bravo a fost din nou la post.

Finalul primelor 90 de minute a fost unul încins: Alexis a reluat din voleu puţin pe lângă poartă, în minutul 82, iar Higuain a trimis în plasa laterală la ultima fază a timpului regulamentar.

Vezi și: Arturo Vidal, arestat în Chile după ce a condus băut și a făcut accident de mașină - FOTO

În prelungiri, singura mare ocazie i-a aparţinut lui Alexis, care nu a profitat de o greşeală mare a lui Mascherano, şi a trimis peste poartă.

La penalty-uri, gazdele au avut nervii mai tari şi s-au impus cu 4-1, după ce din lotul Argentinei au ratat Higuain şi Banega. Ultima execuţie a fost una specială. Alexis l-a învins pe Romero cu o "scăriţă" şi l-a lăsat pe fostul său coleg de la Barcelona, Lionel Messi, fără niciun trofeu câştigat cu echipa naţională, scrie digisport.ro.

Iată desfășurarea loviturilor de departajare:

Au executat în ordine loviturile de departajare: Matias Fernandez 1-0 (gol), Lionel Messi 1-1 (gol), Arturo Vidal 2-1 (gol), Gonzalo Higuain 2-1 (ratare — peste poartă), Charles Aranguiz 3-1 (gol), Ever Banega 3-1 (ratare — apără Claudio Bravo), Alexis Sanchez 4-1 (gol).

Au evoluat echipele: 

Chile: Claudio Bravo — Mauricio Isla, Gary Medel, Francisco Silva, Jean Beausejour — Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Arturo Vidal — Jorge Valdivia (Matias Fernandez, 74), Eduardo Vargas (Angelo Henriquez, 94), Alexis Sánchez. Antrenor: Jorge Sampaoli. 

Argentina: Sergio Romero — Pablo Zabaleta, Nicolas Otamendi, Martín Demichelis, Marcos Rojo — Lucas Biglia, Javier Mascherano, Javier Pastore (Ever Banega, 80) — Lionel Messi, Sergio Aguero (Gonzalo Higuain, 73), Angel Di Maria (Ezequiel Lavezzi, 29). Antrenor: Gerardo Martino. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel