Cezar Ouatu, necruțător ca jurat la un concurs de muzică

Cezar Ouatu, cunoscut ca Cezar "The Voice", a avut o misiunea grea la prima ediție a Concursului Național de Interpretare muzicală "Legerezza", având în vedere că, alături de alte personalități din lumea muzicii, au avut de jurizat un număr de participanți destul de mare, peste 90.

"Leggerezza este un Concurs Național de Interpretare Muzicală demn de calibrul marilor concursuri naționale de muzică, cu un număr de participanți destul de mare pentru prima ediție și cu un nivel foarte bun de pregătire. Am rămas plăcut surprins și în același timp foarte fericit să văd că românii au un mare potențial artistic. Leggerezza a reușit să adune foarte multe talente și este important că acest concurs reușește să promoveze onest și sincer aceste valori!", a declarat Cezar Ouatu. 

În perioada 16 – 19 iunie s-a desfășurat în București Concursul "Legerezza" adresat tinerilor muzicieni. Concursul Național de Interpretare Muzicală, aflat la prima ediție, a fost organizat de Școala de Artă "ArioDante"- București și Fundația Culturală Ariodante cu scopul de a descoperi și promova tinere talente cu vârste cuprinse între 5-32 de ani.

Secțiuniel concursului, găzduit de Universitatea Națională de Muzică – București și Colegiul Național de Arte "D. Lipatti" - București, au fost: pian, chitară, canto clasic, canto muzică – ușoara și duo – muzică de cameră pe categorii distincte de vârstă.

Concursul s-a bucurat de un real succes, reunind artiști din peste 8 județe precum Brașov, Pitești, Brăila, Ploiești, Galați, Pitești, fiind unul adresat atât celor care studiază pianul, chitara, canto și vioara în sistemele private, cât și pentru muzicieni profesioniști.

Premiile au fost în valoare totală de 3000 de euro, iar Marele Premiu- în valoare de 2000 de euro.

Nume sonore în juriul concursului

Juriul a fost format din nume sonore, adevarate personalități din lumea muzicii: Verona Maier, Olivia Vieru, Cristina Soreanu, Cristina Măgureanu, Cezar Ouatu, Cătălin Petrescu, Aurelian Andrei, Cătălin Ștefănescu, Președintele Juriului Doamna Prof. Univ. Dr. Valentina Sandu - Dediu, iar Președintele Concursului - tânărul pianist Marius Cătălin Deneș.

Marele Premiu "Leggerezza" a fost acordat baritonului Constantin Trașcă și tinerei pianiste Sabina Suciu. De asemenea, pianista Sabina Suciu a câștigat în cadrul competiției și un concert cu orchestra Filarmonicii " Paul Constantinescu" – Ploiești ce va avea loc în cadrul urmatoarei stagiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel