Cele mai surprinzătoare poduri din lume - Galerie foto

Podul, una din cele mai vechi invenţii ale umanităţii, unește ceea ce a fost împărțit de natură și nu sunt puține cele care reușesc să uimească prin dimensiune sau tehnologia folosită pentru construcția lor. Există însă și unele poduri care impresionează prin modul în care arhitecții au transpus în realitatea ideile lor nebunești.

Un astfel de pod este cel din Eshima Ohasi, care face legătura între orașele Matsue și Sakaiminato. Dacă însă vreți să vă aventurați pe acest pod, verificați mai întâi frânele, scrie viralike.tv

Construit astfel încât navele să poată trece pe sub el, podul Eshima Ohasi are un grad de înclinare de 6,1% pe partea dinspre prefectura Shimane și 5,1% pe cea dinspre prefectura Tottori, dispune de două benzi de circulație care se întind pe o distanță de 1,7 kilometri și are o lățime de 11,4 metri.

Un alt pod nebunesc este Sky Bridge din insulele Langawi, Malaezia, aflat la o altitudine de 600 de metri. Deschis în 2005, acest pod este unul pietonal, de 2 metri lățime. Înconjoară muntele Gunung Mat Chinchang, are 125 de metri lungime şi oferă o panoramă de 360 de grade a insulelor Langawi.

Locul trei în acest clasament este ocupat de podul „acrobatic" din Londra – Rolling Bridge. Are o lungime de numai 12 metri și este format din opt secțiuni triunghiulare care formează un octogon când se strânge pentru a permite circulația bărcilor prin Grand Union Canal. 

Pe locul al patrulea se regăsește podul Dragon King Kong din China. Ca și ocupantul locului secund al clasamentului, podul Dragon King Kong este unul pietonal. Are lungimea totală de 185 metri și o înălțime de 22 metri, fiind construit în regiunea Changsha Meixi Lake. Întregul concept de construcție se bazează pe principiul inelului Möbius. Podul leagă un amestec de beat pe diferite înălțimi. Acesta oferă panorama râului Dragon King Harbor și a lacului Meixi.

La fel de magic este construit și podul Helix din Singapore, primul pod "Double Helix" pietonal curbat, din lume. Este construit aidoma unei structuri ADN și are niște platforme speciale de unde se deschide o priveliște nemaipomenită a orașului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel