Cele mai ciudate granițe de pe mapamond

Nu întotdeauna delimitările statale sunt cele obișnuite, cu controale și pază. 

Un exemplu este graniţa dintre Belgia şi Olanda, marcată pe asfalt chiar lângă o terasă, scrie romaniatv.net. Localul se află la graniţa dintre satul olandez Baarle-Nassau şi satul belgian Baarle-Hertog.

Şi la graniţa dintre Canada şi Statele Unite, pe o distanță de mai bine de 2 kilometri, delimitarea interstatală este asigurată de o zonă fără copaci, lată de numai 6 metri. De aceea, o dată la câţiva ani, lucrătorii forestieri trebuie să taie o linie clar marcată în pădure.

Imagine senzațională surprinsă pe litoralul românesc

Graniţa dintre Ucraina şi Polonia a fost delimitată artistic, în timpul unei expoziţii din 2012, printr-un desen uriaș al unui pește în lanurile de grâu. Graniţa, vizibilă printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.

În schimb, graniţa dintre Tijuana, Mexic şi San Diego, SUA, este delimitată printr-un gard, care se întinde inclusiv pe plajă.

Un caz aparte este graniţa dintre China şi Macau, care este o regiune administrativă autonomă. Graniţa este marcată printr-o autostradă specială, din motive practice: în Macau şoferii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, iar în China pe partea dreaptă a carosabilului. În consecință, şoferii sunt obligați să schimbe partea de mers chiar la graniţă, fiind ajutați de o autostradă cu o formă ciudată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel