EXCLUSIV  Băsist-udriștii – un nou concept al politicii românești

Flaviu Predescu a scris o analiză politică pentru DCNews. ”Nu mă mai satur să mă mir de tipologia personajului politic Traian Băsescu” începe el analiza politică. Flaviu Predescu atrage atenția asupra jocului pe care-l face fostul președinte, profitând de electoratul care uită. 

Iată analiza politică scrisă de Flaviu Predescu: 

”Nu mă mai satur să mă mir de tipologia personajului politic Traian Băsescu. Recent, la o televiziune, unde se duce mai des decât pe acasă, fostul șef de stat a vorbit din nou despre necesara reformă a justiției. În ce spunea, avea dreptate, pentru că enunța idealuri, pe care, atât cât a fost în funcție, le-a evitat cu desăvârșire.

Macovei, cea care a măcelărit sistemul de justiție

Băsescu a vorbit despre răspunderea magistraților și despre cât de necesară este o lege prin care, cei care au greșit în procesul muncii lor față de semeni, să răspundă pecuniar pentru greșeli. Apoi, candid, a mai spus că nu este posibil să admiți trecerea în rândul judecătorilor a unui procuror, care nu a luat-o iar de jos în carieră, adică de la nivel de Judecătorie. Poftim? Oare nu este Băsescu acela care a făcut promovări discreționare, bazate tocmai pe încrederea că niște anonimi săriți de etapele firești, îi vor fi recunoscători și îi vor asigura o bătrânețe liniștită. Apoi, oare nu tot T. Băsescu este inventatorul celui mai mare rău pe care l-a suportat justiția din România, de la revoluție sau poate chiar din 1965 încoace - Monica Macovei? Cea care a „măcelărit” sistemul de justiție din România prin deciziile samavolnice pe care le-a luat și care, din punct de vedere administrativ, a avut un comportament de tip mafiot, „eliminând” tot ce era de altă părere cu ea.

Băsescu i-a eliminat pe cei care l-au lăsat să se auto-elimine

Primul și cel mai important scop al celui ce se vrea acum reformatorul justiției, odată ajuns președinte, a fost să se răzbune pe Adrian Năstase. Planul i-a ieșit, matrozul reușind, aproape, să obțină chiar mai mult – moartea lui Năstase. Aducându-l pe acesta în pragul sinuciderii și împingându-l să iasă din politică, Băsescu și-a făcut un titlu de glorie, vorbind mereu cu satisfacție despre parabola vânătorului care a ajuns vânat. Băsescu n-ar fi putut face niciodată ce a făcut, dacă Năstase l-ar fi plesnit măcar o dată peste fălci. Din păcate, A. Năstase, cu eleganța-i caracteristică și cu prea mult bun simț, l-a lăsat mereu în pace, mizând pe faptul că Băsescu se va auto-elimina. Se pare că, fiind înzestrat cu o psihologie politică anume, care prinde la mase și mai ales la români, Băsescu i-a eliminat el pe mulți dintre cei care l-au lăsat să se auto-elimine.

Băsescu s-a disociat de Udrea. Udrea îndeamnă românii să-i voteze

Acum, Băsescu se confruntă cu problema posibilei neintrări în Parlament. El știe că dacă nu-și va radicaliza mesajul, visul de a ocupa un fotoliu în Senat devine o poveste. Tocmai de aceea, s-a disociat de Elena Udrea, care exact la aceeași oră, pe un alt post de televiziune, mima fără rușine inocența și invita „băsist-udiriștii” (expresia îi aparține) să voteze cu Moș Teacă (expresia mea) la Senat și cu Leana la Camera deputaților. Dumnezeule mare!

Românii, îmbătați de vorbele frumoase ale unor ticăloși

Iată cum amnezia devine cel mai mare dușman al românilor, pentru că, de multe ori în istorie, îmbătați de vorbele frumoase ale unor ticăloși, românii i-au iertat pe aceștia și le-au dat noi și noi șanse. Probabil de aceea și cerșetoria, ca psihologie, nu doar că subzistă, ci îi face pe mulți trântori să prospere, la noi în țară, se manifestă și ține chiar și în politică.

Poate că se întâmplă așa pentru că avem un incontrolabil sentiment de milă, atunci când interpretăm că o persoană este, cumva, mai puțin de ce a fost cândva. Cei mai mulți dintre noi, nici nu-și mai pun problema cum au furat cei din regimul Băsescu- Udrea, împreună cu ei și în numele lor, astfel încât Blonda și Moșu par chiar simpatici, ca doi tâlhari, care s-au despărțit la răscruce de drumuri, pentru a se întâlni iar.”

*Titlul de homepage, introducerea și intertitlurile aparțin redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel