Ceai roșu, beneficii. Destresant, cu efect anti-îmbătrânire. Combate cancerul şi previne diabetul

Este exotic şi delicios, are un gust dulce şi uşor picant, fapt ce l-a propulsat în ultimii ani pe lista celor mai populare lichide.

Originar de pe teritoriul aspru şi sălbatic al Africii de Sud, ceaiul roşu, rooibos, a câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi. Puţin cunoscut la noi în ţară, se găseşte pe rafturile oricărui supermarket, la un preţ rezonabil.

Delicios atât simplu, cât şi în combinaţie cu diferite arome, este plin de antioxidanţi, fapt ce i-a făcut pe cercetătorii japonezi să-l supranumească "ceiul vieţii lungi". Mai mult, este unul dintre cele mai puternice destresante naturale, având puternice efecte calmante şi combătând eficient insomniile.

Ideal pentru copii şi femeile însărcinate

Planta Rooibos creşte în mod natural şi nu conţine deloc cofeină, motiv pentru care femeile însărcinate şi copiii se pot bucura din plin de beneficiile lui. În Africa de Sud se consumă chiar şi 5-6 căni pe zi.

Creşte capacitatea de concentrare şi are un puternic efect anti-îmbătrânire

Antioxidanţii prezenţi în acest ceai încetinesc procesul de îmbătrânire din organism şi întăresc sistemul imunitar. Ei luptă împotriva radicalilor liberi care deteriorează pielea, părul, oasele şi alte organe din organism. Are efecte benefice şi asupra menţinerii abilităţilor cognitive, reducand impactul reziduurilor oxidative din căile neuronale şi stimulând astfel stimulând concentrarea şi atenţia.

Previne cancerul

Unele studii au demonstrat o legătură între consumul de ceai rooibos şi reducerea incidenţei unor forme de cancer. Tot antioxidanţii sunt cei care protejează organismul împotriva acestei boli distrugătoare.

Previne alergiile

Ceaiul rooibos este folosit în multe regiuni ale Africii de Sud ca un tratament eficient împotriva alergiilor precum eczemele, febra fânului sau bronşita alergică. Datorită conţinutului de fenoli are calităţi antiinflamatoare, motiv pentru care este prescris şi pentru astmatici sau pentru diverse tipuri de reacţii alergice din organism.

Citește și: Ceai negru, beneficii. Trei cești pe zi scad riscul de dezvoltare a diabetului de tip II

Stimulează circulaţia sangvină

Unul dintre cei mai puternici antioxidanţi conţinuţi este Chysoeriolul. Acesta poate îmbunătăţi circulaţia, prin prevenirea activării enzimei care poate declanşa boli cardiovasculare. Ceaiul rooibos este cunoscut şi pentru proprietăţile de a scădea tensiunea arterială şi colesterolul.

Tratează afecţiunile pielii

Un studiu recent a descoperit că ceaiul rooibos este bopat în acid phenylpyretic, care poate ajuta la atenuarea acneei, psoriazismului şi a eczemelor. De asemenea, conţine acizi de tip AHA (Alpha Hydroxy Acids) şi zinc, care oferă protecţie pielii.

Somnifer natural

Ceaiul de rooibos combate eficient insomnia, fiind un somnifer natural extrem de puternic. Datorită conţinutului ridicat de minerale şi lipsei de cofeină, este cunoscut pentru a ajuta oamenii să se simtă mai calmi şi relaxaţi.

Previne bolile cardiovasculare

Quercetina din acest ceai are efect antiinflamator, care reduce tensiunea arterială şi anuleaza activitatea radicalilor liberi. Mai mult, promovează o creştere a colesterolului colesterolul bun şi inhibî dezvoltarea colesterolului rău, oferind o protecţie de încredere împotriva bolilor cardiovasculare, cum suntateroscleroza, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Previne diabetul

Datorită aspalatinei, unul dintre cei mai rar întâlniţi antioxidanţi, ceaiul rooibos ajută la echilibrarea glicemiei, şi implicit a îmbunătăţirii rezistentei la insulină şi a absorbţiei glucozei în muşchi şi stimulează secreţia de insulină din pancreas. Toate aceste procese sunt cele care previn dezvoltarea diabetului de tip II.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel