Urmărește emisiunea live


Cea mai importantă fotografie din istoria medicinei

O fotografie realizată în anul 1999 face ravagii pe internet, unde a fost desemnată ”cea mai importantă fotografie din istoria medicinei”.

Poza a fost făcută de un fotograf american, Paul Harris, în timpul unei operații de coloană, efectuată pe un făt, aflat în uterul mamei în a 23 saptămână. Harris nu se gândea că va realiza cea mai importantă fotografie din viața lui, scopul inițial fiind doar documentarea operației de coloană.

În timp ce fotografia procesul operației, efectuate în clinica de chirurgie a Universității Vanderbilt din orașul Nashville , Tennessee , el a reușit să imortalizeze momentul în care copilașul și-a ridicat mâna din uterul mamei și a prins degetul medicului.

mana sperantei

Fotografia a cutreierat deja lumea, în Irlanda fiind principalul argument împotriva legalizarii avortului.

Medicii au fost siguri că fătul nu ar fi supraviețuit în afara uterului, de aceea au decis să-l opereze în interior. După intervenția chirurgicală uterul a fost închis la loc, astfel încât fătul să se dezvolte în condiții normale.

Samuel este cel mai tânăr pacient care a fost supus unei astfel de operații. Probabil Samuel Alexander Arms într-o zi va avea posibilitatea să-i strângă mâna doctorului Brunner, de data asta în afara uterului mamei.

La 12 ani de la momentul în care a fost făcută fotografia, copilul este sănătos și practică mai multe sporturi, printre care rafting, ski și înot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel