EXCLUSIV  Cea mai frumoasă plajă. Un loc ferit de atentate - FOTO

Pe fondul unei Europe tot mai macinată de atentate, ne întrebăm unde putem să ne petrecem vacanțele de vară în liniște.

Unul dintre cele mai frumoase locuri este Amoudara, denumire care înseamnă "nisipul uriaș" în greacă. Este o destinație atât pentru tineri, cât și pentru persoanele mai în vârstă și pentru familiile cu copii. Este o stațiune turistică bine dezvoltată, situată la cinci km de capitala Heraklion, cu plaje superbe. Aproape de Amoudara se află ruinele unui castel venețian.

Plaja de la Amoudara este exact cum și-ar dori orice turist: nisip fin, mare caldă și limpede și multă liniște. Uneori, liniștea este spartă de oameni care te întreabă dacă vrei să cumperi brățări lucrate manual sau alte brizbrizuri sau de persoane care se laudă că îți pot face cel mai bun masaj chiar acolo pe șezlong.

Poți sta toată ziua la plajă, nu trebuie să plătește șezlongul, dar trebuie să cumperi suc sau ceva delicios de la terasele de pe plajă, totul la prețuri foarte mici.

Când te plictisești de prea mult soare, te poți urca în taxi sau în autobuz și în 15 minute ajungi în Heraklion, o zonă de poveste. Este cea mai populată regiune din Creta și un magnet pentru turiști din toate colțurile lumii. Oamenii se plimbă pe străzile de poveste în căutarea celor mai frumoase suveniruri pentru cei dragi. Important de știut este că multe magazine sunt închise câteva ore în cursul după-amiezii. Heraklion găzduiește cel mai mare port din Creta și un aeroport internațional. 

Heraklion este o destinație preferată a românilor. Nu de puține ori se auzeau vocile lor pe străzi. Un român pe care le-am întâlnit acolo a povestit pentru DC News că aproape în fiecare an vine în Creta.

"Îmi place în Grecia. Vin în Creta aproape în fiecare an cu familia. Ne cazăm în Amoudara, stăm o săptămână și mai venim și în Heraklion. Plaja nu este ca pe litoralul românesc. Îmi pare rău să o spun. Este foarte curată, marea este calmă și lină și este foarte multă liniște. Nu tu muzică dată la volum maxim, nu tu vânzători care aleargă după tine cu porumb fiert. Plus că pare o destinație sigură, iar în perioada aceasta, cu atentate în Europa, siguranța familiei mele este tot ce contează", ne-a spus Andrei.  

DC News vă prezintă în exclusivitate mai multe imagini cu plaja de la Amoudara și din Heraklion:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel