Cea mai căutată femeie de către ISIS, în lacrimi, despre atrocitățile Statului Islamic

Vian Dakheel Saeed a fost numită cea mai căutată femeie de către Statul Islamic. Membră a Parlamentului irakian, ea este o apărătoare feroce al minorității Yazidi, ai cărei membri au fost sistemic răpiți, violați și masacrați de către militanții ISIS. 

"Când mă gândesc la asta, mă gândesc că viața mea este nimic"

Vorbind la summit-ul "Women in the World" din New Yord, joi, Vian Dakheel Saeed a mărturisit că nu-i este frică pentru viața sa. "Nu contează", a spus ea. "Nu mă gândesc la viața mea", a subliniat Vian Dakheel Saeed. Sunt mult mai importante, subliniază Saeed, fetițele de nouă ani care sunt violate de către militanții ISIS. "Când mă gândesc la asta, mă gândesc că viața mea este nimic", spune Vian Dakheel Saeed, scrie New York Times

"Am nevoie de bani pentru a-mi lua fiica înapoi, pentru că mi-am pierdut soția, familia mea"

În luna august 2014, Statul Islamic a atacat teritoriul unde se află minoritatea etnică Yazidi mii de oameni au fost uciși și alte mii au fost răpiți. Sute de mii au fost mutați. Tinerele fete și femei au fost vândute ca sclave sexuale. "Totul s-a întâmplat pentru ele sunt Yazidi, doar pentru că au altă religie", a spus Vian Dakheel Saeed. 

Ea a descris cazul unui bărbat care a rugat-o să-l ajute pentru a-și recupera fiica de 11 ani, răpită de Statul Islamic. 

ISIS l-a sunat și i-a spus: "Fata ta este cu mine și o voi vine. Dacă ai bani, o poți răscumpăra". Tatăl a spus: 'Nu am 2000 de dolari pentru a-mi recupera fiica'. Plângea. El i-a spus lui Vian: "Am nevoie de bani pentru a-mi lua fiica înapoi, pentru că mi-am pierdut soția, familia mea". 

"A început să țipe și în acel moment, au împușcat-o în cap în fața tuturor fetelor"

Sora lui Vian Dakheel Saeed, Delan Dakheel Saeed, doctor, care lucrează cu refugiații și cu victimele, a vorbit, de asemenea, la summit, spunând povestea unei victime. O tânără răpită a rugat-o să spună povestea unei fetițe de nouă ani, la care fusese martoră într-un dintre casele unde a fost ținută. "Luptătorii ISIS i-au ucis tatăl, în curtea lor, în fața ochilor copilei. Le-au luat  fata de nouă ani și pe mama sa și le-au dus într-una dintre casele Statului Islamic. În fiecare dimineață, luptătorii ISIS veneau și-și alegeau ce fată urmau să violeze în acea dimineață. Imaginați-vă cum este să așteptați în fiecare dimineață și să sperați că nu sunteți voi cele care urmează să fie violate. Într-o dimineață, un bărbat a ales copila de nouă ani. Mama a înebunit și ei i-au ars mâinile. A început să țipe și în acel moment, au împușcat-o în cap în fața tuturor fetelor. Au lăsat-o într-o baltă de sânge". 

Delan a adoptat o față de 15 ani, care a fost vândută de 20 de ori ca sclavă sexuală. "Ultima oară a fost vândută cu un dolar. De fiecare dată când era vândută, bărbații care o cumpărau o violau de șase-șapte ori. Este foarte frumoasă și foarte deșteaptă. Visul ei este să termine școala de medicină. I-am promis că o să am grijă de ea până când mama ei, care este răpită, se va întoarce la ea", a spus Delan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel