Ce vis are românul care a cumpărat tot satul în care a copilărit

Un prosper om de afaceri din România a cumpărat tot satul în care s-a născut, iar visul său legat de acel loc uitat de lume este foarte aproape de a fi realizat.

Gest extraordinar al unui întreprinzător din Valea Jiului, Emil Părău, legat de locul său natal, satul Roşia (Burtuca - denumirea veche), comuna Balșa, situat în partea sud-estică a munţilor Metaliferi, în județul Hunedoara, scrie yahoo.ro.

Un sat pe vremuri cât se poate de animat a început să fie părăsit, în anii '70, de tinerii care alegeau muncă la oraș. Cu timpul, doar bătrânii au mai rămas pe acele meleaguri, care încet, încet au părăsit această viață.

Unul dintre cei care au copilărit în Roșia a fost și Emil Părău, care, în urmă cu 10 ani când tatăl său i-a vorbit cu atâta dor şi duioşie despre sat, a decis să facă un gest emoționant. 

A refăcut casa părintească, lucru deloc uşor, pentru că imobilul stătea să cadă, iar apoi, pe cheltuiala sa, l-a adus înapoi la "rădăcini", alături de alţi vârstnici originari din Burtuca.

Ulterior, urmaşii celor din sat au venit la el şi i-au cerut să le cumpere proprietăţile și fără a se gândi la vreun plan Emil Parău a ajuns să cumpere tot satul: în total 50 de gospodării aflate pe o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare.

Treptat, treptat, "faţa" acestui loc uitat de lume a început să se schimbe. Emil Parău a renovat gospodăriile, a curăţat terenul, a înfiinţat o stână şi a început să cultive produse ecologice 100%.

Astfel, visul lui Emil Părău, care vrea să facă din satul părintesc o staţiune turistică unde oamenii să vină şi să se bucure pentru o perioadă de viaţa rurală autentică dintr-o zonă de munte, este foarte aproape de realizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel