Urmărește emisiunea live


Ce spune Dragnea despre debarcarea lui Tăriceanu de la Senat

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, prezent duminică seară la Antena 3, a mărturisit că a existat "o oarecare nemulţumire" în rândul senatorilor social-democraţi cu privire la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de Radu Tudor de ce vrea să-l debarce pe Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului, Liviu Dragnea a replicat: "Nu am zis că vreau să îl debarc, numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaraţii ale d-lui Tăriceanu, atitudine, afirmații. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie şi o să o luăm în discuţie şi asta. Nu am mai simţit aceeaşi nervozitate", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a explicat, răspunzând unei întrebări a moderatorului, și care a fost cauza acestei "nervozități" manifestate în rândul senatorilor social-democrați.

"Colegii mei spuneau că, pe de-o parte, există anumiţi membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL, iar pe de altă parte critică Guvernul şi PNL şi fac pe singurii din Opoziţie. Și asta a deranjat foarte mult", a detaliat preşedintele PSD.

Citește și: Dragnea, întâlnire cu Ponta, la sediul PSD: Am fost supărat rău!

Potrivit lui Dragnea, "totul s-a învârtit în jurul votului de investitură pentru Guvernul Cioloș".

"România s-a aflat și se află într-o situație internațională regională destul de dificilă, dar, paradoxal, poate fi foate avantajoasă pentru noi dacă avem suficientă maturitate politică. România poate rămâne o insulă de stabilitate economică, socială și chiar militară pentru aliații noștri euroatlantici. În această situaţie, aveam varianta să perpetuăm o stare de instabilitate politică, ceea ce genera instabilitate în toate domeniile şi să ratăm o şansă uriaşă ca România să fie privită ca un aliat strategic extrem de important cu foarte multe avantaje care vin în final pentru fiecare cetățean sau să generăm o stabilitate, fără să dăm CEC în alb Guvernului.

Pe de altă parte, vorbesc politic, PSD a trecut printr-un risc uriaş. Exista riscul ca Guvernul să rămână captiv numai la PNL, cu UNPR, poate şi ALDE era la vremea aceea, cu schimbări administrative majore, cu presiuni uriaşe pe primari, să rămânem cu mai puţin de jumătate din primari; cu toate proiectele de dezvoltare blocate (...) şi PSD să intre în alegerile din 2016 ca un partid zdrenţuit. Or, am ajuns în situaţia în care România este stabilă şi, ceea ce am propus eu şi a susţinut PSD, s-a dovedit că face din România un punct de stabilitate important şi este apreciat de toţi partenerii noştri, iar PSD intră în alegeri cu o cotă de încredere destul de serioasă şi cu foarte multă încredere în forţele proprii.

Ăsta era contextul, lucru pe care îl ştia şi Călin Popescu Tăriceanu. Există două tipuri de abordare în genul ăsta de situaţie: să faci orice pentru a crea un război politic, un scandal politic numai cu scop electoral sau să ai maturitate şi să generezi dezbateri pe chestiuni importante, dar pe cele care sunt strategice să existe dialog politic, înţelegere, pentru că sunt câteva teme majore pentru România. De aici a plecat supărarea, combinată cu informaţiile, deocamdată neconfirmate, că există negocieri strânse între ALDE şi PNL. Oamenii spun totuşi că PSD i-a oferit d-lui Tăriceanu poziţia a doua din statul român, preşedintele Senatului, şi ocupă această funcţie, în principal, cu voturile PSD şi ale UNPR", a mai susținut liderul social-democraţilor. 

Citește și: Tăriceanu lămurește lucrurile despre relația cu PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel