Ce se pregătește la un an de la Colectiv. Anunțul a fost făcut

Club Colectiv
Club Colectiv

Oamenii nu au uitat de tragedia din clubul Colectiv, dovada fiind planul care se face în aceste zile pe Facebook.

La un an de la incendiu din clubul Colectiv din capitală, mii de oameni își anunță prezența pe stradă. Potrivit unui eveniment creat pe Facebook, este vorba de un marș tăcut, nu un protest.

Cetățenii se vor strânge la Universitate și vor merge pe jos până la Colectiv unde vor ține un moment de reculegere. Organizatorii sfătuiesc participanții să poarte o banderolă albă, pentru a se delimita de eventualele acțiuni politice.

Citește mai jos anunțul făcut pe Facebook

”La un an dupa incredibila tragedie de la Colectiv, le aratam tuturor ca nu am uitat si ca nu i-am uitat.

Va fi un mars tacut, nu un protest.

Vom pleca de la Universitate catre Colectiv, unde vom depune lumanari, flori si vom tine un minut de reculegere.

Nu va feriti sa va chemati si parintii sau bunicii, dansii sunt cealalta ramura a copacului romanesc, alaturi de noi, tineretul, si nu trebuiesc indepartati sau instrainati de noi.

Pentru puritate, dar si pentru delimitarea de alte actiuni asemanatoare, dar cu potential politic, ce vor avea loc in aceeasi data si in aceeasi locatie, le propunem participantilor la acest mars tacut si pasnic - sa poarte o banderola alba pe brat sau o esarfa alba.

Nu e un parastas, e o celebrare a celor departe de noi.

NU vor fi acceptate temele politice, deci fara haiduci, daci liberi, varcolaci, trompetisti, membrii galeriilor de fotbal si alti spargatori de proteste profesionisti, pe care ii cunoastem si pe care ii RUGAM SA RESPECTE aceasta manifestare pasnica si non-politica.

Membrii partidelor politice si alti partizani sunt bineveniti, doar ca simpli cetateni.

Motivul este simplu - e vorba de o pasnica si modesta comemorare, aratam si pretindem respect pentru fratii, copiii si prietenii nostri, ucisi in acel tragic eveniment, NU scandalurilor, NU dirijarii politice, NU furtului unui gest simplu de demnitate, NU deturnarii in alte scopuri si interese de alta natura.

Responsabilii si pedepsele fac obiectul altor actiuni in justitie, politice, etc., de care ne delimitam cu fermitate (DOAR de aceasta data, pentru ca NU uitam si NU iertam).

Fiecare sa-si faca treaba, dar noi, tinerii liberi, pe 30 Octombrie 2016, ne vom plange, aminti si comemora mortii, si atat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel