Ce probleme a întâmpinat moțiunea PNL în Parlament

Moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a întâmpinat, marți, primele probleme în Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, motiv pentru care nu a putut fi stabilită data dezbaterii moţiunii de cenzură.

Vezi și: Surpriză: Cine nu a semnat moțiunea împotriva Guvernului Ponta

"Nici măcar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la Biroul Permanent, pe cale de consecinţă Birourile Permanente reunite nu au cvorum. În conformitate cu Regulamentul, cvorumul la Birourile Permanente reunite este de 14 din cei 26. Dacă colegii mei din opoziţie veneau toţi, atunci nu mai aveam nicio problemă şi astăzi puteam să stabilim în cinci zile, aşa cum ne obligă Regulamentul, să facem o şedinţă de plen în care să fie citită moţiunea. Pentru că nu avem această posibilitate, am decis şi voi face toate diligenţele ca lunea viitoare, la ora 12.00, membrii Birourilor Permente reunite să fie convocaţi", a spus Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

Eliminarea cvorumului, soluția finală

El a adăugat că în cazul în care nici la următoarea şedinţă a conducerii celor două Camere nu va exista cvorum, atunci va găsi o soluţie pentru o decizie fără cvorum.

"Dacă la a treia întâlnire (a Birourilor Permanente reunite, n.r.) colegii din opoziţie nu vin, atunci mă voi consulta cu domnul Tăriceanu şi vom face un Birou Permanent în care, pentru a respecta opoziţia, vom decide dacă trebuie sau nu să avem cvorum. În acest moment sunt obligat, conform Regulamentului, să am cvorum. Nu pot să iau nicio decizie în Biroul Permanent, mai ales de o asemenea gravitate, moţiunea de cenzură care poate să retragă sprijinul Guvernului de către Parlament, nu pot să încalc Regulamentul", a continuat președintele Camerei Inferioare a Parlamentului.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus, marţi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Citește și: PNL a depus moțiune de cenzură. A semnat-o și Udrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel