Ce nereguli a sesizat Curtea de Conturi la ICR

patapievici
patapievici

Curtea de Conturi a iniţiat un control la Institutul Cultural Român. Perioada în care Institutul a fost condus de Horia Roman Patapievici reprezintă una dintre cele mai productive ere din istoria ICR, dar chiar şi aşa s-au depistat o serie de nereguli. Curtea de Conturi constată că ICR a externalizat servicii de contabilitate, asta în contextul în care avea propriul departament specializat. S-au depistat şi alte nereguli cu privire la nerespectarea anumitor norme prevăzute în legea de organizare a instituţiei.

"Nu a fost efectuata in mod corespunzator inventarierea generala a patrimoniului institutiei la 31.12.2008, in sensul ca soldurile scriptice nu a fost puse de acord cu cele faptice din cauza neconducerii la zi a evidentei contabile.

Nu a fost completat in mod corespunzator Registrul de casa in sensul ca in toate cazurile au fost inscrise soldurile zilnice, semnaturile persoanelor autorizate, exista stersaturi si nu a fost efectuat controlul inopinat al casieriei, fiind incalcate prevederile Decretului nr.209/1976 pentru aprobare Regulamentului operatiilor de case.

A fost platita nelegal din bugetul institutiei suma de 79.125,76 lei reprezentand servicii de contabilitate contractate cu firme specializate, in conditiile in care ICR are organizat un compartiment distinct de contabilitate si personal angajat cu contract individual de munca, nefiind astfel respectate prevederile art.10 (5) din Legea contabilitatii nr.82/1991 republicata precum si ale art 14 din Legea nr.500/2002 privind finantele publice", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Citeşte aici tot raportul Curţii de Conturi cu privire la ICR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel