Urmărește emisiunea live


Ce mănâcă un papă. Rețete culinare preferate de ultimii trei papi

Un membru al gărzii elvețiene de la Vatican a publicat o carte care cuprinde, între altele, rețetele culinare preferate de ultimii trei papi. 'Buon Appetito Guardia Svizzera' oferă o imagine a vieții din Cetatea Vaticanului prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor săi, scrie, miercuri 20minutes.ch.

David Geisser, un bucătar de 24 de ani, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva restaurante renumite. În cartea pe care a prezentat-o marți presei figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care suveranii pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc.

'Dulce de leche', un tip de dulceață inventată acum un secol în Argentina, a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio.

Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de 'pierogi' (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea 'empanadas' (pateuri), o 'colita de cuadril' (carne la grătar) și 'dulce de leche'.

'Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine', a spus zâmbind comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel