Ce le-a cerut Cioloș secretarilor de stat rămaşi din Guvernul Ponta

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că le-a pus în vedere secretarilor de stat rămaşi din Cabinetul anterior să nu facă politică de partid, iar prefecţilor şi subprefecţilor care au intenţia să participe în alegeri le-a cerut să renunţe la funcţie. 


'Legat de organizarea alegerilor cu oamenii fostului Guvern, vreau să vă spun că, în cea mai mare parte, secretarii de stat au fost schimbaţi, nu că ar fi aparţinut unui partid sau altul, ci pentru că asta a fost înţelegerea cu miniştrii pe care i-am propus în Guvern, să le permit să-şi aleagă colaboratorii cu care vor să lucreze. Şi, în cea mai mare parte, secretarii de stat au fost schimbaţi şi celor care au rămas le-am pus clar în vedere că, indiferent dacă aparţin sau nu unui partid politic, pe perioada mandatului acestui Guvern le cer să nu facă politică de partid, dacă vor să rămână în Guvern ca şi secretari de stat. Acolo unde voi constata că sunt secretari de stat care doresc să facă politică de partid îi voi invita să facă în partide şi nu în Guvern. Acesta a fost un mesaj foarte clar pe care l-am transmis', a spus Cioloş, la Ora prim-ministrului din Camera Deputaţilor, citat de Agerpres.

El a adăugat că prefecţii se află în evaluare şi o parte dintre ei vor fi schimbaţi din cauza lipsei de performanţă.

'Toţi acei prefecţi sau subprefecţi care au intenţia să participe la alegeri într-un fel sau altul vor fi invitaţi să-şi părăsească posturile pe care le au în momentul de faţă. Funcţionarii publici se supun altor legi, mult mai stricte din acest punct de vedere - de a nu face politică de partid. Cred că demn ar fi ca funcţionarii publici care vor să facă politică de partid să se retragă pentru a nu interfera cu activitatea administrativă', a subliniat Cioloş.

El a arătat că este nevoie de reformarea sistemului administrativ din România şi va veni în faţa Parlamentului cu propuneri în acest sens în câteva luni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel