Ce-i lipsește României? Un comisar european o spune tranșant

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a pus punctul pe ”i” și a spus răspicat ce-i lipsește României. 

”Din păcate, în general nu avem proiecte. În ceea ce priveşte infrastructura, de exemplu, pentru perioada 2014 - 2020, acest domeniu beneficiază de 'proiectele fazate', pentru că, altfel, proiecte noi nu avem. Este clar că trebuie să ridicăm nivelul calităţii realizării proiectelor”, a declarat comisarul european, potrivit Agerpres. Corina Creţu a susţinut necesitatea unor schimburi de experienţă şi bune practici, adăugând că îşi propune ca reprezentanţii Comisiei Europene şi cei de la DG REGIO să poată ajuta autorităţile.

”Până la urmă, nu putem blama nici Comisia Europeană, nici ministerele. Proiectele nu se elaborează nici la Bruxelles, nici în ministere. Se elaborează pe teren. Autorităţile locale poartă, de asemenea, o mare responsabilitate. În momentul în care Ministerul Dezvoltării Regionale respinge 75% din proiectele de reabilitare a drumurilor, înseamnă că ceva nu se realizează cum trebuie. Avem posibilitatea să acoperim cu o sumă foarte mare pentru eficienţa energetică a clădirilor, dar numai 20% din proiecte acoperă suma respectivă. Ar trebui să fim mai puţin populişti, să încercăm să ne aplecăm asupra economiei reale şi asupra nevoilor cetăţenilor, să ne dăm seama că avem nevoie de ingineri, economişti, de specialişti care să realizeze aceste proiecte, efectiv de manageri de proiect. Cred că din acest punct de vedere România duce lipsă de armata de experţi pe care alte state o au”, a mai spus comisarul european. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel