Ce boli se pot trata cu pătlagină

Cunoscută şi drept iarba bubei ori iarbă grasă, pătlagina este un ajutor de nădejde în tratarea multor boli, fiind folosită încă de pe vremea strămoşilor noştri ca medicament natural.

Calmează pielea iritată şi înţepăturile de insecte

Pătlagina este bogată în uleiuri volatile, fiind indicată în tratarea iritaţiilor pielii. Fierbi o mână de frunze proaspete într-un litru de apă, până ce ce dă în clocot. Înmoi un tifon în acest amestec şi aplici pe zonele cu probleme. De ajutor este şi unguentul de pătlagină, care se găseşte la magazinele cu produse naturale. Crema este utilă şi în tratarea hemoroizilor.

În cazul înţepăturilor de insecte, aplici frunze proaspete de pătlagină direct pe locul afectat, pentru a reduce inflamaţia, senzaţia de mâncărime şi de usturime. Pentru un efect mai rapid, aplică pe zona afectată frunze de pătlagină zdrobite.

Reduce colesterolul

Planta este de ajutor şi persoanelor care au nivelul ridicat al colesterolului „rău", pentru că ajută la reducerea valorilor acestuia. Se beau câte 3 căni de ceai de pătlagină în fiecare zi, într-o cură de o lună. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate peste care pui 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute.

Şi cei care suferă de hipertensiune arterială şi ateroscleroză pot folosi acest remediu. Efectele benefice pentru inimă se datorează conţinutului de potasiu, magneziu şi zinc. Bei câte 2 căni de ceai pe zi, o lună de zile.

În caz de stomatite, încearcă gargara cu infuzie de pătlagină, care se face din 2 linguri de frunze uscate și mărunțite, la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat 10-15 minute. Faci gargara când infuzia este la temeperatura camerei. Repetă procedeul de 3-4 ori pe zi, până când apar îmbunătățiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel