CCR: OUG 55/2014, neconstituțională. Liviu Dragnea: Ce se va întâmpla cu primarii

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a vorbit joi despre primarii care au schimbat formațiunea politică în baza OUG 55/2014, după ce Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională. Liviu Dragnea a declarat că respectivii aleiș locali "nu au ce să pățească".

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu primarii care au schimbat formațiunea politică în baza OUG 55.

"Așteptăm. În mod normal, nu au ce să pățească, pentru că nu se poate aplica retroactiv. Așteptăm motivarea Curții și în funcție de asta vom acționa", a răspuns Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Curtea Constituțională a României a decis miercuri că Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali este neconstituțională.

Conform deciziei CCR, Parlamentul urmează să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune de acord cu decizia Curții.

CCR a admis miercuri obiecția de neconstituționalitate formulată de parlamentarii PNL și PDL și a constatat că sunt neconstituționale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

Vezi și: CCR. OUG 55 pentru TRASEISMUL aleșilor locali, NECONSTITUȚIONALĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel