CCR, contestații respinse față de candidatura lui Victor Ponta

Curtea Constițională a respins cele două sesizări depuse împotriva candidaturii liderului PSD, premierul Victor Ponta, la alegerile prezidențiale.

Duminică seară, CCR a hotărât ca cele două sesizări ce care au fost depuse, sâmbătă seară, de "două persoane fizice, în nume propriu" să fie declarate respinse.

Magistraţii Curţii Constituţionale s-au reunit, duminică seară, în jurul orei 21:00, să judece două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale a fost contestată la Curtea Constituţională a României, primele de acest tip la adresa unui candidat la alegerile din noiembrie pentru funcţia supremă în stat. Deocamdată, nu se ştie motivul exact al acestor contestaţii, care este temeiul pentru care au fost depuse.

Potrivit Legii pentru alegerea preşedintelui României, Curtea Constituţională soluţionează astfel de contestaţii în cel mult două zile de la înregistrarea lor. Hotărârile Curţii Constituţionale sunt definitive şi se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi sunt apoi publicate în Monitoul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel