CCR, conflict de puteri. Se discută solicitările lui Iohannis și șefei CSM

Curtea Constituţională a României va discuta miercuri cererile preşedintelui Klaus Iohannis şi şefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului, potrivit unor oficiali ai CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joia trecută, că a sesizat CCR în legătură cu OUG privind modificarea Codurilor penale. 

El a arătat că sesizarea vizează conflictul juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi sistemul de justiţie şi Parlament, pe de altă parte. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cererea transmisă CCR se arată că, prin adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale, Guvernul şi-a exercitat competenţa de a adopta acte normative cu putere de lege cu încălcarea cadrului constituţional privind delegarea legislativă. 

Totodată, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis, miercurea trecută, cu unanimitate de voturi, sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se constata existenţa unui conflict între puteri în cazul adoptării OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel