CCR a amânat o decizie-cheie

CCR a amânat marţi, pentru 15 iunie, discutarea excepţiei de neconstituţionalitate privind incriminarea abuzului în serviciu, excepţie ridicată în mai multe dosare.

Între acestea se numără cele care o vizează pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica, pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi pe fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a anunţat marţi că această chestiune, precum şi alte excepţii ce priveau abuzul în serviciu "necesită o discuţie serioasă" şi s-a decis amânarea lor pentru data de 15 iunie.

Pe rolul CCR s-au aflat, marţi, 68 de dosare privind excepţii ridicate în instanţă, iar deliberările încă nu s-au încheiat. Pe lista de şedinţă s-au aflat opt speţe referitoare la abuzul în serviciu, în şase dintre ele fiind invocate excepţii de neconstituţionalitate privind atât dispoziţiile art. 297 alin. 1 Cod penal, cât şi dispoziţiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel