Cazul Bodnariu: Premierul Cioloş, interesat de soarta românilor din Norvegia

Premierul Dacian Cioloş a solicitat, marţi, să fie ţinut la curent 'cu promptitudine' în legătură cu evoluţia cazului Bodnariu, iar partea română a salutat faptul că autorităţile norvegiene au acceptat o întâlnire, programată pentru miercuri, cu ambasadorul României la Oslo pe marginea acestui caz.

'În cursul acestei dimineţi, premierul Dacian Cioloş a avut o discuţie cu ambasadorul României la Oslo. De asemenea, de la nivelul cancelariei a fost contactat ambasadorul Norvegiei la Bucureşti pentru a obţine cât mai multe informaţii în legătură cu situaţia familiei Bodnariu. Aceste contacte au subliniat interesul special pe care premierul României îl are în legătură cu cazul respectiv.

Premierul şi-a manifestat interesul deosebit în legătură cu evoluţia şi clarificarea cazului Bodnariu, în contextul relaţiilor excelente pe care România le are cu Norvegia la toate nivelurile în acest moment. Acest interes va fi subliniat la toate nivelurile acestei relaţii. Interesul prim-ministrului şi al Guvernului este justificat de faptul că vorbim de cetăţeni români membri familiei care acum se îndreaptă tot mai mult spre Ambasada României şi solicită tot mai mult implicarea autorităţilor române', a anunţat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

[citeste si]

El a precizat că marţi, la Ambasada României din Oslo, familia Bodnariu şi noul avocat desemnat din oficiu vor analiza 'care sunt paşii următori care pot fi făcuţi pentru clarificarea acestei situaţii'. 'Partea română înţelege că sunt anchete în curs pe care partea norvegiana le realizează conform legislaţiei norvegiene. Respectăm pe deplin acest demers, dar, de asemenea, partea română speră să fie informată cât mai rapid în legătură cu evoluţia acestor anchete, iar prim-ministrul României va urmări personal evoluţiile acestui caz şi doreşte să fie informat personal în legătură cu evoluţia aceasta. În acelaşi timp, partea română face toate demersurile care ţin de autorităţile noastre pentru a contribui la lămurirea acestei situaţii. De exemplu, în cursul zilei de mâine, ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu reprezentantul Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii.

Această întâlnire a fost solicitata deja din luna noiembrie şi salutăm faptul că, în sfârşit, partea norvegiană a acceptat acest demers şi această întâlnire', a spus Suciu. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a informat totodată că în cursul zilei de luni ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut o discuţie cu unchiul copiilor, aflat în România, căruia i-a prezentat demersurile pe care MAE le face şi s-a stabilit ca asemenea întâlniri să aibă un caracter regulat până la finalizarea cazului.

'Întregul caz va fi urmărit cu cea mai mare atenţie de la nivelul prim-ministrului şi partea română va avea un rol activ de acum încolo, conform solicitărilor familiei, în calitate de cetăţeni români. Prim-ministrul doreşte să fie ţinut la curent cu promptitudine cu toată evoluţia situaţiei şi face un apel la adresa autorităţilor norvegiene să perceapă dimensiunea sensibilă a subiectului la nivelul opiniei publice româneşti şi internaţionale', a conchis Dan Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel