Cazinoul din Constanța a fost luat de la Consiliul Local și trecut în administrarea Companiei Naționale de Investiții

Foto: Ziua de Constanța
Foto: Ziua de Constanța

Cazinoul Constanța a fost transferat din administrarea Consiliului Local în cea a Companiei Naționale de Investiții pentru a fi reparat.

Consilierii locali au votat, joi, în unanimitate acest proiect de hotărâre, întrucât primarul Radu Mazăre a spus că nu a putut „ademeni" niciun investitor de frica DNA.

Primarul Radu Mazăre a declarat că pentru reabilitarea Cazinoului Constanța este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro.

Edilul a spus că a avut discuții cu diverși investitori privați care să reabiliteze acest obiectiv, dar a sistat toate negocierile de teamă să nu fie acuzat de procurori că ar fi aranjat eventuala licitație care ar fi avut loc.

Citește și: Radu Mazăre: Cazinoul Constanța, reabilitat cu 10-12 milioane de euro

"Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi cetățenii României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.000 - 4.500 de oameni, de banii ăştia reparăm o clădire. Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi. Am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi și cu un fond de investiţii gestionat de către nişte ruşi, dar m-am oprit. M-am oprit de frică pentru că renovarea acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie. Dacă ar fi avut loc această licitaţie şi ar fi câştigat o companie cu care eu aş fi vorbit anterior încercând să-i conving să vină să bage bani aici, în mod categoric procurorii mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară - ar fi spus că am aranjat această licitaţie, având în vedere că m-am întâlnit anterior cu investitorii", a afirmat Radu Mazăre, potrivit Mediafax.

El a explicat că a discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost de acord să preia Cazinoul la Compania Națională de Investiții pentru a fi reabilitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel