Caz șocant la Oftalmologie: Copil operat fără acordul mamei

Un caz șocant s-a petrecut la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București. Un copil de 7 ani  a venit singur, duminică, într-o stare foarte gravă. Înțepat cu o sârmă în ochi, copilul era în pericol să-și piardă vederea.

Tatăl copilului este în închisoare, pentru crimă, iar copilul este crescut de o mătușă, soră a mamei. Mama se află în Spania, iar copilul nu are certificat de naștere, deci nici CNP. Contactată telefonic, mama a refuzat internarea și tratamentul copilului!

Spitalul deține matrerialele necesare pentru tratament, care însă este deosebit de costisitor, iar Casa de Asigurari nu acopera suma, deoarece copilul "nu există". A fost internat totuși, cu orice risc, de către prof. Dr. Monica Pop, pentru a încerca salvarea ochiului și în măsura posibilului, a vederii acestui copil. 

În unele cazuri în care familia a refuzat, din motive religioase, transfuzia de sânge, medicii nu au avut ce face, asistând neputincioși la decesul copiilor. Dreptul de a decide în privința tratamentului medical aparține persoanei. Iar în cazul minorilor, părinții iau hotărâri în numele acestuia.

În cazul dramtic relatat de prof. Monica Pop, intervenția poate fi considerată legală, susțin avocații. Întrucât nu există metode de a verifica identitatea persoanei care susține că ar fi mama copilului și se opune intervenției, iar operația este una de urgență, medicii pot acționa în interesul pacientului, întrucât nu există aparținători care să își dea acordul informat, în intervalul de timp până la care starea pacientului se deteriorează ireversibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel