Caz de bestialitate maximă, în România. Poliția, sesizată

Foto: gherlainfo.ro
Foto: gherlainfo.ro

Un șofer a tras preț de mai mulți kilometri un câine pe care l-a legat de mașină, caz de brutalitate care a revoltat medicii veterinari și asociațiile pentru protecția animalelor. Întrebat de colegi de trafic de ce chinuie patrupedul, șoferul respectiv a răspuns ”îi mutăm domiciliul”.

Un martor ocular a povestit cum a fost chinuit animalul și reacția sfidătoare a șoferului când a fost întrebat de trage câinele cu mașina.

"Ma indreptam spre Gherla si am ajuns din urma o masina, care avea legat in spate un caine, pe care il tragea dupa autovehicul. Am claxonat, dar soferul nu a reactionat, desi si alti soferi claxonau!" Martorul a mai povestit ca la un moment dat, a tras pe dreapta pentru a face fotografii. "A oprit si masina cu cainele legat dupa ea. Un barbat aflat in dreapta soferului s-a dat jos, s-a dus in spatele masinii, s-a uitat la caine, care abia respira, s-a urcat in masina si a plecat mai departe. Am intrebat de ce trag cainele dupa masina, iar raspunsul a fost: "Ii mutam domiciliul!", potrivit gherlainfor.ro.

Acelasi martor a mai povestit ca a urmarit masina de la Livada pana la Gherla, pe o distanta de aproximativ 5 kilometri. "Masina circula cu vreo 30 km/h, iar cainele alerga din rasputeri. Cand nu mai putea, era tras pe jos. Cand a oprit autovehiculul, am vazut cainele cazut la pamant, aproape mort, cu spume la gura", a mai spus martorul. Acesta a contactat imediat un veterinar, pentru a-i spune despre cele intamplate.

Doctorul Andrei Hiticas, care detine un cabinet in Gherla, spera ca animalul sa supravietuiasca pana la urma. "Ma intereseaza cum se va derula acest proces. Am mediatizat subiectul pe retelele de socializare, iar reactiile nu au intarziat sa apara", spune el. "Cei mai multi dintre cei care au aflat de cele intamplate i-au urat celui responsabil de aceasta fapta sa ajunga in locul cainelui."

La Politie s-a prezentat pentru aceeasi sesizare si Eleonora Prigoana, presedintele Asociatiei "Hope For Animals" din Gherla. "Nu exista justificare pentru un astfel de act. Exista solutii, putea sa apeleze la cineva, sau daca nu dorea cainele, putea sa-l duca la un adapost!", spune ea. Activista pentru drepturile animalelor a mai declarat ca problema abuzarii animalelor cainilor este de nivel national. "Sesizarile privind maltratarea cainilor nu prea sunt luate in considerare, desi exista legi care pedespesc astfel de fapte. Dar noi speram si suntem decisi sa mergem cat se poate de departe cu acest caz. Nu-mi doresc sa dau ochii cu proprietarul cainelui, nu exista cuvinte sa poata exprima un astfel de gest inuman. E absolut incredibil ca in ziua de azi oamenii sa aiba o astfel de mentalitate!", a mai spus activista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel