Catherine Ashton, în România: Sper că toată lumea înțelege efortul enorm pe care l-ați depus

În cea de-a șașea vizită în România și ultima în calitate de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Catherine Ashton și-a exprimat aprecierea pentru munca diplomației române, care a făcut "eforturi enorme" pentru a se asigura că România este bine reprezentată.

Șefa diplomației europene a discutat, joi, în cea de-a doua zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române, cu reprezentanții corpului diplomatic român, fără participarea presei.

La finalul dezbaterii, Catherine Ashton a susținut o scurtă declarație comună de presă cu ministrul român de Externe, Titus Corlățean.

Titus Corlățean i-a mulțumit baronesei Ashton pentru munca depusă în calitate de Înalt Reprezentant. Ministrul român de Externe a subliniat că acordul privind normalizarea relațiilor Kosovo - Serbia este, în opinia României, una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene.

La rândul său, Catherine Ashton și-a exprimat aprecierea pentru buna colaborare cu România.

"Sper că toată lumea înțelege efortul enorm pe care l-ați investit pentru a vă asigura că țara voastră este bine reprezentată, că v-ați îndeplinit pe deplin rolul în Uniunea Europeană", a transmis Catherine Ashton diplomației române.

Corlățean, mesaj de forță pentru Ungaria, la reuniunea diplomaților

Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă a arătat că discuțiile cu diplomații români s-au focalizat pe vecinătatea sudică și estică a Europei, salutând prezența la Reuniunea Anuală a Diplomației Române a miniștrilor de Externe ai Republicii Moldova și Georgiei.

Catherine Ashton a meționat că a participat săptămâna aceasta la un eveniment al Uniunii Vamale organizat la Minsk, unde a mediat întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.

"Am reprezentat UE acolo pentru a demonstra nu doar importanța pe care o acordăm ajutorului pentru cetățenii Ucrainei, cât și valorile pe care atașăm discuțiilor și dezbaterilor ca mod de rezolvare a problemelor. Am vorbit și despre chestiunile de pace și securitate care acum domină dezbaterea, pentru a găsi căi de a ajunge la un armistițiu și pentru a ne asigura că granițele sunt sigure", a mai declarat Catherine Ashton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel