Catastrofă evitată la limită pe aeroportul din Bruxelles

O catastrofă aeriană era să se întâmple pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Două avioane au fost aproape să se ciocnească. 

Echipajul unuia dintre ele nu a urmat instrucțiunile turnului de control și a decolat în timp ce celălalt avion urma să aterizeze. S-a întâmplat în 5 octombrie la ora locală 20:40. 

Un avion de tipul Embraer 195 al companiei italiene Air Dolomiti, care efectua un zbor pentru compania Lufthansa pe ruta Bruxelles-Munchen, s-a poziționat pe calea de acces din capătul pistei, unde în mod normal ar fi trebuit să aștepte permisiunea de decolare. Nu se știe cum s-a ajuns în situația în care echipajul acestui avion a ignorat instrucțiunile controlorului de trafic și a pătruns pe pistă, decolând imediat în loc să aștepte.

În acel moment un avion de tipul Airbus A320 al companiei irlandeze Aer Lingus, care venea de la Dublin, se pregătea să aterizeze pe aceeași pistă, fiind la o altitudine de circa 80 de metri și mai avea aproximativ 10 secunde până la limita pistei. Pentru a evita coliziunea, controlul de trafic a cerut imediat echipajului acestui avion să execute manevra de 'Go Around', adică să ia imediat altitudine pentru a relua ulterior manevrele de aterizare, potrivit Agerpres

Autoritățile belgiene au demarat o anchetă, iar incidentul readuce în discuție problema folosirii excesive a pistei diagonale a aeroportului Zaventem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel