Urmărește emisiunea live


Cătălin Tolontan, atac la Procurorul General, în scandalul Hexi Pharma

În timp ce Mircea Badea îi dă peste nas lui Cătălin Tolontan legat de cazul dezinfectanților Hexi Pharma, jurnalistul își apără punctul de vedere. Cătălin Tolontan a comentat, marți, la Antena 3, legat de declarațiile recente ale procurorului general Augustin Lazăr, potrivit cărora unele teste de eficiență în cazul dezinfectanților Hexi Pharma sunt conforme, susținând că acesta ar fi martorul "ideal al apărării".

"Dacă aș fi avocatul apărării, aș chema un singur martor la proces: pe procurorul general Augustin Lazăr, pentru că este ideal pentru apărare. Dacă aș fi avocatul acuzării, m-ar deranja ieșirea procurorului general. Dar oare avocatul acuzării nu este chiar procurorul în România?

Suntem în situația în care un procuror general vine și discută detalii ale cazului subordonaților săi așa cum nu mi-a aduc aminte să se mai fi întâmplat în România.

M-am uitat atent la declarația procurorului general. În ciuda faptului că este cel mai bun martor al apărării, el nu a spus că diluarea este în norme. Pentru că asta e o afirmație absurdă. Diluarea nu are cum să fie în norme pentru că orice diluare, alta decât cea de pe etichetă, este ilegală. Nu a ajuns cu pledoaria apărării atât de departe încât să susțină că o ilegalitate este legală. Asta nu ai cum să susții în România și în Europa, în general.

Citește și: Băsescu, suspiciuni puternice în cazul Hexi Pharma: Ceva miroase urât

Noi am spus un singur lucru, că, pentru anumite produse, acele substanțe sunt falsificate prin diluare.

Nu a mințit nimeni, pentru că vorbim despre pere și despre mere. Atunci când spune că merele nu sunt egale cu perele, cine minte? Nimeni. Afirmația noastră probată apoi și care este în dosar și este acceptată și recunoscută inclusiv de directorul de producție este că această concentrație nu era conformă pe anumite produse. Nimeni nu a contrazis până astăzi acest fapt. Ceea ce spune procurorul general este altceva. Pentru anumite produse, nu știm care, eficiența lor, felul în care ele se manifestă este conformă. Sunt două lucruri total diferite", a declarat Cătălin Tolontan la Antena 3, prin telefon.

Citește și: Lovitură în dosarul Hexi Pharma. Ce spune Procurorul General

În contextul ultimelor afirmații ale procurorului general al României, Augustin Lazăr, legate de finalizarea testelor de eficiență în cazul dezinfectanților Hexi Pharma, pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei, Mircea Badea a sugerat într-o postare pe pagina sa de socializare că DIICOT ar trebui să-i investigheze pe Cătălin Tolontan și colegii săi, la fel ca în cazul Sky News, ei fiind cei care au făcut dezvăluirile cu privire la dezinfectanții diluați.

"Începe "Esențial"! Nu vreți să ratați ediția asta. Informații exculsive despre Black Cube plus mizeriile demente și eronate promovate de Tolontan și acoliții săi care ar trebui investigați de DIICOT exact ca ăia de la Sky News", a scris Badea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel