Cătălin Predoiu: Opinia publică e manipulată prin sondaje false

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, trage un semnal de alarmă asupra sondajelor false care se aruncă pe piață din partea competitorilor, cu scopul de a deruta electoratul de dreapta, care la nivelul Capitalei ajunge la circa 70 la sută.

Recent, în spațiul public au apărut intoxicările în cifre ale diverselor case de sondare a opiniei publice. Scopul acestora este doar acela de inducere în eroare a alegătorului și demobilizarea celor nehotărâți.

Candidatul PNL București pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu a declarat recent într-un interviu acordat cotidianului Gândul că ceilalți competitori manipulează opinia publică prin false sondaje: "Sunt mai multe probleme pe care adversarii le aruncă în calea mea. Prima este intoxicarea, se aruncă pe piață sondaje care intoxică cu informații false privind distanța dintre candidați, scopul fiind acela de a confuziona, a-i deruta pe cei nehotărâți și, poate, mă gândesc eu, de a înmuia, dacă vreți, trupele candidatului."

Pentru cei nehotărâți cifrele unui astfel de sondaj, mai ales în Capitală, unde electoratul de dreapta este la 70% asigură o pasivitate și mai mare și o prezență scăzută la vot.

Cu doar două săptămâni înainte de alegerile locale din 5 iunie a.c. discuția despre un vot util în București, un vot împotriva politicilor PSD din ultimii 10 ani este dusă în derizoriu de sondaje fabricate, nerealiste și care matematic demonstrează ambiguitatea cifrelor.

[citeste si]

Un procent scăzut alocat unui candidat de dreapta nu mai poate oferi alegătorului nehotărât nici măcar impresia că poate alege o variantă care să-l reprezinte.

Cătălin Predoiu lansează astfel un apel la încetarea acestor dezinformări - "numai PNL-ul poate opri candidatul PSD în București, și un vot dirijat către alte forțe de dreapta, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este un vot risipit, este un vot pentru Gabriela Firea. Deci aceste două probleme sunt, dacă vreți, cele mai stringente la ora asta. Le confruntăm și pe unele și pe altele cu tactici electorale, în primul rând aș spune cu adevărul. Și anume că aceste sondaje sunt false, sunt aceleași case de sondaje care îl dădeau câștigător detașat pe Victor Ponta în după amiaza turului doi al alegerilor prezidențiale cu trei-patru procente. În câteva ore s-a văzut că situația era invers. Și sunt aceleași case de sondaje care acum spun că Gabriela Firea e câștigător detașat.

Eu vă spun, Gabriela Firea nu va fi primarul general al Capitalei. Primarul general al Capitalei va fi Cătălin Predoiu. Știu ce spun.", a declarat pentru Gândul.info candidatul PNL la Primăria Generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel