Cătălin Predoiu, despre înlăturarea Guvernului Ponta: Dacă lucrăm pragmatic...

PNL trebuie să intensifice bătălia politică, în vederea constituirii majorității parlamentare și înlăturarea prin moțiune de cenzură a actualului Guvern, dar depinde de cât de pragmatic va ști să lucreze PNL, în următoarele două-trei luni, pentru atingerea acestui obiectiv, a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu, premierul desemnat al noului PNL, a fost miercuri seară invitatul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, de la Realitatea TV. Liderul liberal a afirmat că "Nu se termină totul odată cu alegerile prezidențiale. Concluzia este că noi trebuie să continuăm acest maraton, alergarea politică, indiferent cât este de greu și câte obstacole ne apar în cale. Nu e simplu să construiești o majoritate, pentru că, realmente, România are nevoie de o altfel de guvernare - eficientă care să concretizeze programe și nu doar să se limiteze la discursuri televizate".

Prim-vicepreședintele PNL a punctat faptul că această bătălie politică "trebuie să se intensifice și trebuie făcută metodic".

"Acum avem și un program. Las la o parte că toate măsurile pentru care, de un an de zile, noi l-am criticat, că a tăiat investițiile, acum văd că vorbește de investiții. Vedem că a început să vorbească de relaxări fiscale. Dânsul nu are program, are numai decizii politice, pe care nu le ia corelat. Această bătălie trebuie să se intensifice și trebuie făcută metodic. Programul îl finalizăm săptămâna viitoare, mâine avem întâlnire cu sindicatele și patronatele", a adăugat Predoiu.

În ceea ce privește termenul pe care îl preconizează pentru constituirea majorității și înlăturarea prin moțiune de cenzură a actualului Guvern, Predoiu a precizat: "Depinde și de noi de cât de pragmatic vom ști să lucrăm în următoarele două-trei luni. Eu cred că, dacă lucrăm pragmatic, nu am cum să dau un termen, dar cred că se poate mișca această majoritate parlamentară, discutând om la om, pe grupuri de parlamentari, convingând că modelul de dezvoltare, pe care îl avem, care să se sprijine pe acești trei piloni: pe investiții, locuri de muncă și incluziune socială poate să creeze o crediblitate pentru un alt Guvern. Țara are nevoie de credibitate pe zona economică. Eu nu renunț și sunt convins că nici colegii noștri nu renunță la luptă, pentru că e important ca, în fiecare zi, să facem opoziție acestui Guvern", a explicat Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel