Urmărește emisiunea live


Cătălin Predoiu, atac la Victor Ponta, pe tema Noului Cod Fiscal: Pune economia în situații riscante

Premierul Victor Ponta este acuzat de un lider liberal că încropește în mare grabă "un fel de capcană politică" pentru viitorul guvern, mărturie stând propunerile nerealiste prevăzute în Noul Cod Fiscal.

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte al liberalilor și premierul din umbră al PNL, a declarat, vineri, în cadrul discursului ținut la reuniunea de prezentare a politicilor publice ale PNL în domeniul economiei, organizată la Athenee Palace Hilton, că măsurile prevăzute în noul Cod Fiscal sunt "riscante, nechibzuite" şi "nu au alt scop decât de a "pârjoli terenul în faţa adversarului politic".

"După ce în anii 2013 şi 2014 premierul Ponta a introdus peste 30 de taxe noi şi le-a mărit pe cele existente, acum promite să le reducă de tot şi de-a valma: TVA, cota unică, taxa pe proprietate, accize. Costul lor, un chilipir, 16 miliarde de lei, echivalentul bugetelor pentru 2015 ale ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei la un loc.

Întrebarea la care nu va răspunde niciodată dl. Ponta este de unde ia banii pentru această aventură pe care a botezat-o relaxare fiscală? O relaxare fiscală "marca Ponta", făcută pe principiul "ori la bal, ori la spital"!

Dacă ne uităm la modelul ultimilor trei ani, răspunsul îl găsi imediat: din taxe noi!", a precizat Cătălin Predoiu, potrivit postării pe blogul personal. 

Liderul liberal consideră de neacceptat "să joci cu economia un fel de ruletă rusească, aşa cum ni se propune prin acest Cod fiscal. Fiscalitatea pare, în optica Guvernului Ponta, un fel de raliu în care virajele se iau pe două roţi, cu riscul de a ajunge în şanţ".

Victor Ponta, acuzat de practică politică bolșevică

În opinia premierului din umbră al PNL, nu se poate să treci la o relaxare atât de bruscă şi abruptă, fără să îţi pregăteşti aparatul de colectare şi să îmbunătăţeşti colectarea, fără să fi intrat în prealabil cu buldozerul în evaziunea fiscală".

"Sigur, e greu să reformezi companiile de stat, când rişti să dai acolo peste manageri de tip Ciurel, care au cadorisit partidul şi pe liderii săi cu contracte "grase", mai spune Cătălin Predoiu, în opinia căruia "propunerile fiscal nerealiste ale dlui Ponta sunt semnul al temerilor sale privind prezenţa în Palatul Victoria".

Noul Cod Fiscal. Victor Ponta, uluit de Moise Guran: WOW!

"De fapt, concentrarea pe analiza economică a propunerilor Ponta – Vâlcov ar fi o dovadă de naivitate. Pentru că acestea reprezintă în realitate un fel de capcană politică încropită în mare grabă de către dl. Ponta pentru viitorul guvern".

"A pune economia în situaţii riscante doar pentru a crea probleme adversarilor politici este o practică politică bolşevică ce nu mai este de acceptat în secolul XXI.

Aş vrea să fiu clar cu privire la un aspect de principiu: sunt pentru o fiscalitate rezonabil scăzută, care să permită dezvoltarea afacerilor, sunt pentru investiţii, sunt pentru profituri şi venituri cât mai mari pentru companii şi cetăţeni. DAR NU SUNT UN MINCINOS ŞI VÂNZĂTOR DE ILUZII. SUNT UN OM RESPONSABIL.

Reducerea taxelor trebuie gândită şi aplicată în aşa fel încâ să nu ţină trei zile, cât o minune.

Economia nu poate fi minţită, nu poate fi tratată cu iresponsabilitate", a mai spus Cătălin Predoiu, anunțând, totodată, că în programul pe care îl va prezenta imediat după 28.02 va aborda o relaxare fiscală în doi paşi, pentru că e mai întâi nevoie să accelerăm reformele structurale şi îmbunătăţirea colectării, după care să se rteacă la o progresie controlată a relaxării fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel