Cât va pierde România dacă se modifică legea certificatelor verzi

regenerabile
regenerabile

Intenția Guvernul de a modifica schema de sprijin pentru producţia "Sunt patru miliarde de euro care aşteaptă la graniţe să intre în proiecte în România. Probabil că nu vor mai intra. (...) Orice fel de schimbare va aduce instabilitate şi lipsă de competitivitate", a declarat joi preşedintele Consiliului de Administraţie al RPIA, Doru Voicu. Președintele RPIA a adăugat că în 2012 statul a încasat 500 milioane euro de pe uma regenerabilelor.

Guvernul va modifica legea privind acordarea de certificate verzi, pe motiv că industria românească nu poate fi distrusă de dragul celei regenerabile, potrivit unei declarații a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Investitorii în producţia de energie regenerabilă sunt atraşi în România de schema de sprijin, una dintre cele mai generoase din Europa. Astfel, companiile care produc energie din surse alternative primesc gratuit de la stat certificate verzi, al căror număr variază în funcţie de tehnologie.

Certificatele verzi se acordă pentru cantitatea de energie produsă. Legislaţia obligă furnizorii să cumpere aceste certificate de la producători. Costul achiziţiei acestor certificate se reflectă în facturile finale la consumatori, astfel că preţul electricităţii a crescut şi continuă să crească. Pe de altă parte, costul tehnologiilor pentru producţia energiei alternative a scăzut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel