Cât de vulnerabile sunt smartphone-urile în fața infractorilor cibernetici

Utilizatorii europeni tind să își protejeze computerele (89%) mai mult decât dispozitivele mobile, ceea ce e destul de imprudent dacă ne gândim câte informații importante și personale conțin dispozitivele mobile în prezent.

Dispozitivele mobile din toată lumea sunt expuse riscului amenințărilor malware, dar acest lucru e deja cunoscut.

Un nou studiu efectuat de Kaspersky a arătat că nu mai puțin de jumătate din dispozitivele mobile din întreaga lume sunt vulnerabile în fața infractorilor cibernetici. Au fost chestionați 12.000 de respondenți din 21 de țări, iar studiul a arătat că doar 57% dintre tablete și 52% dintre smartphone-urile din Europa au instalată o soluție de securitate.

Studiul arată că utilizatorii nu sunt cu adevărat conștienți de necesitatea de a-și proteja dispozitivele mobile cu o soluție de securitate. Drept dovadă, dacă 54% dintre persoanele intervievate cred că PC-urile de tip desktop sau laptop au nevoie neapărat de un program de securitate, doar 42% sunt de aceeași părere în privința telefoanelor și a tabletelor. 20% dintre utilizatorii din Europa nici nu știu precis de existența programelor malware pentru dispozitive mobile.

Există și utilizatori care își protejează telefoanele doar prin parole, care feresc dispozitivul fizic exclusiv de folosirea neautorizată, nu împotriva programelor malware, fraudei sau atacurilor de phishing. 75% au o parolă pe computere, iar 63% își protejează astfel și telefoanele inteligente. Doar 40% dintre respondenți și-au protejat dispozitivele mobile atât cu parolă, cât și cu o soluție de securitate, ceea ce înseamnă că peste jumătate dintre acestea sunt vulnerabile.

Cine s-a confruntat cu amenințări cibernetice

Multe dintre pericole sunt doar o consecință a activității online a utilizatorilor și a faptului că păstrează și distribuie informații zilnic, prin intermediul dispozitivelor mobile. Cercetarea a arătat că, dintre cei care s-au confruntat cu amenințări cibernetice în Europa, 12% au avut smartphone-ul cu Android infectat, iar unui procent de 22% li s-au interceptat datele de pe telefonul cu Android.

Pentru a ajuta utilizatorii să-și protejeze dispozitivele mobile de infracțiunile cibernetice, Kaspersky Lab a dezvoltat Kaspersky Internet Security for Android. Soluția protejează smartphone-urile și tabletele de aplicații și site-uri periculoase, asigură confidențialitatea datelor datorită filtrării apelurilor și a mesajelor text, iar funcția anti-furt protejează informațiile utilizatorului atunci când dispozitivul este furat sau pierdut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel