Cât costă să ajungi pe Marte. Vezi cum te poți înscrie

Planeta marte
Planeta marte

O companie vrea să trimită oameni pentru a coloniza Planeta Marte. Cei care visează să ajungă pe Planeta Roșie se pot înscrie

Mars One este o companie olandeză care a anunţat vara trecută că plănuieşte să trimită un satelit de comunicaţii pe planeta Roşie până în 2016. După alte etape, ar urma să trimită un om acolo, pentru ca în 2025, pe Marte să existe deja patru-cinci astronauţi care să pregătească terenul pentru o colonie întreagă, scrie adevărul.ro.

Proiectul a fost pornit de un om de afaceri olandez, care a gândit totul ca pe un mare reality show. Toată misiunea va fi monitorizată, începând cu momentul selecţiei astronauţilor şi până la primii paşi pe Planeta Roşie. Însă această modalitate de finanţare trebuie îmbinată cu o sponsorizare serioasă. Bas Landsorp, şeful proiectului, a declarat că toate componentele pentru a realiza maşinăria sunt disponibile, iar discuţiile cu producătorii au început deja.

Oficialii companiei au anunțat că au vorbit cu o varietate de companii private care acţionează în domeniul aeronauticii şi susţin că au reuşit să strângă cel puţin câte un furnizor pentru fiecare piesă necesară misiuni, inclusiv pentru cele ce vor fi folosite de colonia de pe Marte. Banii veniţi de la sponsori vor finanţa studiile de design iniţiale, care vor necesita între 500 şi 2.500 de ore de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel