Cât costă 'la negru' o viză pentru România. Dosar exploziv la DNA

DNA a trimis doi inculpați în judecată, unul în stare de arest preventiv, celălalt sub control judiciar. 

Dumitru Stamen este acuzat de trafic de influență și se află în arest preventiv. Ekaterina-Monalisa Rohparvar este trimisă în judecată sub control judiciar și este acuzată de complicitate la trafic de influență. 

Stamen a cerut unei persoane- martoră- 25.000 de euro, ulterior 30.000 de euro, "în schimbul intervențiilor pe care ar fi urmat să le facă, în baza relațiilor despre care a afirmat că le are printr-o persoană ce se află în Liban (pe care nu a indicat-o expres), astfel încât soțul martorei (cetățean sirian) să obțină, de la Ambasada și Consulatul României din Beirut - Liban, viza pentru deplasarea în România. Inculpatul susținea că din totalul sumei pretinse, 15.000 euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei". 

Dosarul, trimis la Tribunalul București

"La data de 3 august 2016, din suma pretinsă, inculpatul Stamen Dumitru a primit, prin intermediul inculpatei Rohparvar Monalisa-Ekaterina, concubina sa, suma de 15.000 euro, pentru sine, în scopul anterior menționat, ocazie în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Anterior constatării infracțiunii flagrante, în aceeași zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuința martorei și, pentru a evita constatarea unei infracțiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuțios de Rohparvar Monalisa-Ekaterina a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu o anumită scriere ori substanță, a bancnotelor folosite pentru constatarea infracțiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză", anunță DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel