Cât a obținut fiecare candidat la Congresul PSD. Topul popularității în partid

congresul-psd
congresul-psd

Congresul PSD, organizat pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică, la Sala Palatului, s-a încheiat. Spre deosebire de Convenția Națională a PDL, alegerea noului lider al PSD, precum și componența noului Birou Permanent Național al partidului, a decurs fără incidente, cu excepția îmbulzelii înregistrate în momentul în care cei 4.200 de delegaţi, prezenți la eveniment s-au dus să îşi ia cartelele de vot. 

La alegerile interne din PSD au fost înregistrate, însă, două premiere. În principal, la reuniunea de la Sala Palatului s-a experimentat în premieră votul electronic, dar a fost și pentru prima dată când la un Congres PSD nu a fost anunțat, odată cu numele celor aleși în conducerea partidului, și numărul de voturi obținut de fiecare candidat în parte.

Conform listei publicate de site-ul pesurse.ro, fostul și vechiul lider al social-democraților, Victor Ponta, a întrunit 3.851 de voturi pentru, dintr-un total de 3.932 voturi exprimate, în timp ce Liviu Dragnea a fost votat, pentru funcția de președinte executiv al PSD, de către 3.807 delegați, dintre cei 3.932 care au votat.

Dintre toți social-democrații care au candidat pentru o funcție de conducere în PSD, numărul cel mai mare de voturi favorabile l-a avut actualul ministru al Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, care a devenit unul din cei opt vicepreședinți la nivel național cu 3.616 voturi.

Vezi aici câte voturi au obținut candidații pentru funcțiile de conducere din PSD  la Congresul partidului din 19 - 20 aprilie 2013

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel