Ce spune avocatul familiei Habsburg despre vânzarea Castelului Bran

Familia Habsburg a intervenit în urma unei informații referitoare la vânzarea Castelui Bran, unul dintre reperele turistice ale României.  Castelul Bran nu este de vanzare, a declarat, luni, pentru Mediafax, avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir, care a precizat că articolul apărut în  The Telegraph este "o compilație întocmită pe baza unor informații apărute pe Internet cu ani in urmă".

"Articolul este o compilație întocmită pe baza unor informații apărute pe Internet cu ani in urmă. Castelul nu este de vânzare", a declarat avocatul.

El a precizat că, în cazul în care cândva s-ar pune problema scoaterii la vânzare a Castelului Bran, va fi respectat "dreptul de preemțiune" al statului român.

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat, duminică, un material, potrivit căruia Castelul Bran a fost scos la vânzare de proprietarii săi, Dominic, Maria Magdalena și Elizabeth de Habsburg.

 Ministerul Culturii nu a fost înștiințat despre vânzarea Castelului Bran

Ministerul Culturii nu a primit nicio înştiinţare privind vânzarea Castelului Bran, instituţia afirmând că va analiza documentaţia în cazul unei notificări, în condiţiile în care statul român are drept de preemţiune, se arată într-un răspuns al ministerului solicitat de Mediafax

"Nu a fost primită nicio înştiinţare (privind vânzarea castelului Bran, n.r. ). În cazul în care va exista o înştiinţare, Ministerul Culturii va analiza documentaţia", se arată în răspunsul Ministerului Culturii.

Citește și: Castelul Bran a fost scos la vânzare. Vezi prețul

Potrivit legii 422/ 2001, "Monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune al statului român, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, pentru monumentele istorice clasate în grupa A, sau prin serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Cultelor, pentru monumentele istorice clasate în grupa B, ori al unităţilor administrativ-teritoriale, după, caz, potrivit prezentei legi, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării. (5) Proprietarii, persoane fizice sau juridice de drept privat, care intenţionează să vândă monumente istorice, transmit serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Cultelor înştiinţarea privind intenţia de vânzare, însoţită de documentaţia stabilită prin ordin al ministrului culturii şi cultelor".

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din România. În 2013, Castelul Bran a înregistrat peste 490.000 de vizitatori. Străinii au reprezentat 68% din numărul total al vizitatorilor Castelului Bran, în timp ce vizitatorii români au reprezentat 32%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel