Casa Regală a României a rupt legăturile dinastice cu Casa de Hohenzollern. DOCUMENT REGAL semnat de MS REGELE MIHAI I de ROMÂNIA

Casa Regală a României a anunţat, începând cu data de 10 mai 2011, încetarea tuturor legăturilor dinastice avute până acum cu Casa Princiară de Hohenzollern, se arată într-un document regal semnat de Regele Mihai I la Palatul Elisabeta.

„Începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de Hohenzollern-Sigmaringen şi va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de Casa Regala a Romaniei“ se arată în documentul semnat MS Regele Mihai I.

Decizia au fost luată „în conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Noastre Regale" şi "urmând datoria mea faţă de istorie şi faţă de urmaşii şi succesorii mei“, precizează Regele Mihai.

Solidificare a poziției Casei Regale

„Este o întărire a deciziei luată de Regele Ferdinand în 1921, reiterată după 90 de ani de Regele Mihai. Cu toate că relațiile cu familia Hohenzollern-Sigmaringen s-au îmbunătățit după 1921, iar Regele Ferdinand a primit chiar titlul de Prinț de Hohenzollern, este vorba despre o relație feudală care nu se mai justifică în secolul al XXI-lea. România este un stat independent care are nevoie de o familie regală independentă. Familia Regală a României este românească și nu germană”, a explicat pentru De Ce News Vlad Luca, avocatul Casei Regale, care ne-a clarificat că decizia nu reprezintă decât o solidificare a poziției Casei Regale și nu are nicio implicare juridică. Singura diferență este că nu se va mai folosi numele de Hohenzollern-Sigmaringen, la care oricum se renunțase de mult.

Decizia a fost o surpriză și pentru apropiații Casei Regale, iar textul documentului a fost pregătit acum câteva zile.

Citeşte şi:

Istoricul zilei de 10 MAI, ca SĂRBĂTOAREA NAŢIONALĂ a românilor. Ascultă aici IMNUL REGAL

INTERVIU. Istoricul Filip Lucian Iorga: În România ar trebui discutată restaurația monarhiei

Instituţia Preşedintelui nu se ocupă, demn şi respectabil, de reprezentarea Statului. Articol scris de ASR Principele Radu al României

Ce face MS Regele Mihai de Ziua Monarhiei şi unde îl poţi întâlni personal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel