CAS redus. Oamenii de afaceri, de acord, dar fără taxe mărite

Reprezentanții oamenilor  de afaceri din România au declarat, joi, la întâlnirea cu președintele Traian Băsescu de la Cotroceni, că sunt de acord cu reducerea CAS, dar vor să fie siguri că această măsură nu va duce la creşterea altor taxe.

Este declaraţia preşedintelui Consiliului Investitorilor Străini, după consultările avute la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a anunţat că nu promulgă legea până ce Victor Ponta nu-i prezintă un plan de acoperire a deficitului bugetar. Cum preşedintele şi premierul nu s-au înţeles, Traian Băsescu i-a chemat la discuţii pe oamenii de afaceri.

Steven van Groningen, reprezentant al Consiliului Investitorilor Străini, a spus că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost o discuţie deschisă, lejeră, în care s-a discutat despre punctele de vedere ale oamenilor de afaceri.

„Organizaţiile oamenilor de afaceri sunt, de principiu, de acord cu reducerea CAS, dar, în comun cu preşedintele, ne îngrijorează ce se va întâmpla dacă vom rămâne cu un deficit bugetar care este relativ mare", a declarat Steven van Groningen.

Citește și: Noul COD FISCAL. Impozitarea maşinilor mici, eliminată

El a explicat că un deficit bugetar mare se va acoperi tot din taxe, iar aceasta este „o îngrijorare care există", chiar dacă reducerea CAS ar avea beneficii importante.

„Important nu este doar să reducem CAS, dar să înţelegem ce impact va avea pe bugetul ţării", a mai afirmat Steven van Groninger.

Preşedintele Raiffeisen Bank a afirmat, întrebat care ar fi momentul oportun pentru aplicarea acestei reduceri a CAS, că „momentul oportun este când există un element de confort că, într-adevăr, măsura poate fi implementată fără să conducă la taxe noi în viitor".

„Cred că mediul de afaceri, la ora actuală, ar prefera un confort mai mare, dar, totuşi, în discuţiile cu Guvernul, mediul de afaceri susţine reducerea CAS", a mai spus el.

Groninger a mai declarat că mesajul principal al preşedintelui Traian Băsescu, pentru mediul de afaceri, a fost că „nu trebuie, pentru o măsură pe termen scurt, să ajungem într-o situaţie care ar putea să conducă la efecte grave, cum ar fi punerea în pericol a acordului cu FMI, sau să se ajungă la situaţia de a renunţa la un principiu important, precum cota unică".

„Acest risc este real, punctul nostru de vedere nu diferă de opinia preşedintelui", a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel